Вадо с първа изложба в България след 10 г

Вадо с първа изложба в България след 10 г | StandartNews.com

Известният художник Васил Докев-Вадо откри своята първа изложба в България след 10-годишна пауза. Картините му са разположени в "Малката Художествена Галерия" на ул. "Мальовица 3а" в София. Изложбата на Вадо е първата за галерията. Избрахме да поканим именно него, защото той е добре познат на западноевропейската публика и негови картини са притежание на редица галерии и частни колекционери в Швейцария, Франция, САЩ и България, коментира за "Стандарт" Симеон Симеонов, съсобственик на "Малка Художествена Галерия". Той и партньорите му са решили да дадат възможност на българските ценители отново да се насладят на интригуващото изкуство на Вадо и да се докоснат до същината на богатия му творчески свят, и до спецификата на изразните му средства.

"Няма да бъде преувеличено, ако кажа, че картините му притежават мощното въздействие на приковаващи вниманието магнити и впечатляващият размах, с който Вадо работи, е не просто доловим за зрителя, а почти физически осезаем. Но най-точната характеристика, определението, което най-красноречиво обрисува творчеството на Вадо, според мен е: "експлозия от цветове". Неговите картини носят ведрост, топлота, яркост, създават неповторимо усещане за добро настроение и в максимална степен притежават способността да докосват емоционално, допълва Симеонов.

За потвърждение на думите му, говорят радушният прием, който картините намериха сред посетителите и гостите на изложбата, както и отзвукът предизвикан в средите на колекционерите. Картините на Вадо ще бъдат изложени в "Малката Художествена Галерия" до началото на януари 2017-а.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай