Христо Шопов се завръща на сцената

Страхотният актьор обира овации в "Човек от земята" в театър "Възраждане"

Христо Шопов се завръща на сцената | StandartNews.com

Христо Шопов се завръща на сцената. Киноасът излиза на 30 април в театър "Възраждане" в ролята на безсмъртния професор в "Човек от земята". Автор на текста е Джеръми Биксби, а режисьор на спектакъла е Георги Михалков. Сред другите звезди са Роберт Янакиев, Мариана Жикич, Даниел Цочев, Георги Златарев. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, композитор е Иван Драголов.

Историята е позната от едноименния филм на Ричард Шенкман, където Дейвид Лий Смит ("От местопрестъплението: Маями") играе главната роля. "Човек от земята" е разказ за сън, който носи спомени от 14 000 години. Набожна християнка, биолог, антрополог, историк, археолог и студентка са гости на професор Джон Олдман, решил да напусне университета и града.

Неговите колеги напразно го разубеждават. И докато те се опитват да го върнат към бита, попадат в света на научнофантастичното, търсейки отговор на единствен въпрос: "Вярвате ли, че може да съществува човек на около 14 000 години?". Христо Шопов за последно игра в един друг общински театър, който също се наричаше "Възраждане", но в онези времена беше в ромската махала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай