Клаудия Кардинале с майсторски клас в НАТФИЗ

Клаудия Кардинале и Диана Паскалиева във "Имало едно време един уестърн"

Клаудия Кардинале с майсторски клас в НАТФИЗ | StandartNews.com

Голямата Клаудия Кардинале ще бъде удостоена със званието почетен доктор на НАТФИЗ и ще води майсторски клас за студенти от академията.

Италианската звезда идва за премиерата на филма с нейно участие "Имало едно време един уестърн" на Борис Десподов на 7 октомври в Софийската опера и балет. На следващия ден участниците в продукцията ще имат среща с публиката от 19 ч в "Синема сити" в "Парадайз център". Лентата е реверанс към творчеството на Серджо Леоне и съвременен постмодерен прочит на един от най-обичаните му филми "Имало едно време на запад". Бягайки от садистичния си съпруг, главната героиня Мила попада в призрачен град някъде в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на филмите на Леоне и местните жители живеят все още в сянката на старите уестърни.

Идеята на творбата е на Десподов, автор и на документалните филми "Коридор номер 8", "Три сестри и Андрей". Режисьорът е и съсценарист и продуцент заедно с Андрей Паунов.

Клаудия Кардинале, след 140 филма зад гърба си, за първи път играе себе си. Партнират й Диана Паскалиева (Мила), популярните испански актьори Алекс Брендемюл (Алекс), Франсеск Гаридо (Рико), Хосе Ново (Пепе Фонда), Лаура Конехеро (Лаура), Лорънс Бъртън (Индианецът гадател и разказвач), изпълнителният продуцент на филма Красимир Иванов (Робин) и София Станимирова (София). Оператор е лауреатът на много международни награди Джими Гимферер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай