Мая Новоселска блести в Театър "199"

Фото Светлозар ГЕОРГИЕВ

Мая Новоселска блести в Театър "199" | StandartNews.com

Премиерните представления в прочутото мазе са на 22 октомври, 4 и 18 ноември

 

Мая Новоселска отново доказва, че има изтънчен вкус към словото, рисунките и джаза. Малката голяма актриса е готова с моноспектакъла си "Тъгопоглъщач". Който дори веднъж е имал удоволствието да разговаря с Мая, е наясно, че тази измислена дума разкрива много от душата й.

Волната импровизация е по текстове и рисунки на Дафина Георгиева-Роня, която ще гледа някъде от рая, а автори на песните са Милчо Левиев, Антони Дончев и Румен Тосков. Всичко ще се случва с приятелското участие на Антони Дончев на пианото и Росен Захариев-Роко и Венцислав Благоев със своите тромпети.

Думите на Дафи, която загина в абсурдната ни действителност, трогваха дори гиганти на духа като Валери Петров. Той не пести възторга си за талантливото момиче. „Тя наистина пише, както самата казва, „каквото й дойде на ум". Но умът й явно е бил един особен, такъв, че са му идели неочаквани и невероятни неща, които възрастните – а още по-малко свръхвъзрастните като пишещия – никога не биха могли да измислят... В изкуството е рисковано да се предрича, но със страшната гибел на Дафина Георгиева градинката на поезията ни май загуби едно ценно бъдещо цвете. И това е тъй тъжно, че никакъв тъгопоглъщач не може да помогне в случая". Премиерните представления са на 22 октомври, 4 и 18 ноември от 19,30 часа в Театър 199 „Валентин Стойчев" - пъстра картина от богати, оригинални, изненадващи и красиви моменти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай