Галерия ЛИК представя картини на художничка с любов към архитектурата

Галерия ЛИК представя картини на художничка с любов към архитектурата | StandartNews.com

Столичната галерия ЛИК организира изложба на Иванна Шмелева – майстор на архитектурната графика. Изложбата е под заглавие „Архитектурни орнаменти" – живопис и графика. Тя ще се проведе от 18 до 27 юли, като откриването е на 18 юли (сряда) от 18.30 ч. в галерията на ул. Лайош Кошут 37, София.


Галерия „ЛИК" представя за втори път изложба на Иванна Шмелева. В експозицията е представена сбирка от графични и живописни творби, създадени от Иванна през няколко предишни години. Картините на художничката изобразяват пейзажи и архитектурни забележителности на Санкт-Петербург, Минск, Гомел, София, Бишкек и други градове. Част от творбите са изработени с присъщия й непосредствен живописен маниер, с използване на открити и ярки цветове. Другите – напротив се отличават с графичен характер.


По образование авторката е архитект-дизайнер, затова тя обръща много внимание на градските и архитектурните пейзажи.
Иванна Шмелева е участник в различни конкурси и изложби, притежател е на награда от Съюза на дизайнерите в Русия за най-добра архитектурна графика. Тя има поредица от самостоятелни изложби в различни държави. През 2015 г. в Деня на славянската писменост и култура, в Националния музей на Казахстан в гр. Астана, бе проведена изложбата „Страната България", в която бяха показани графики на авторката. Изложбата бе организирана от Министерството на културата на Казахстан и Българското посолство в Казахстан.


В България авторката организара пет самостоятелни изложби. В галерия «ЛИК» в София през лятото на 2017 година, се състоя самостоятелната изложба на художничката, «Магията на цветята».


Изложбата «Архитектурни орнаменти» включва 33 творби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай