Вежди и внукът на Марлон Брандо аплодираха "Чамкория" в Лондон

Вежди и внукът на Марлон Брандо аплодираха "Чамкория" в Лондон | StandartNews.com

Вежди Рашидов аплодира в Лондон крайно нашумелия моноспектакъл на Захари Бахаров "Чамкория" с режисьор Явор Гърдев по едноименния роман на Милен Русков. Шефът на парламентарната Комисия по културата и медиите беше официален гост на събитието, организирано от посолството ни на Острова и арт института към него.

Публиката препълни залата на прочутия Leicester Square Theatre в центъра на Лондон. Сред зрителите бяха дипломати, актьори, режисьори, сценографи. Тук бе и внукът на Марлон Брандо – Майкъл Брандо, който оцени „Чамкория" като върхово постижение. Критикът Филип Бергсън се възхити от постановката и коментира, че тя не отстъпва на най-добрите в Европа.

„България трябва да се гордее с таланти като Явор Гърдев, Захари Бахаров и Милен Русков - те доказват, че за големите дарования няма граници. Горд съм, че ценителите в Лондон видяха изключителен спектакъл и го оцениха по достойнство", коментира Вежди Рашидов. Той поздрави Светла Дионисиева, директор на Българския културен институт в Лондон, която направи възможно отварянето на най-големите сцени в английската столица за българските артисти от различни жанрове. Представлението в навечерието на 24 май е в програмата на българското европредседателство в английската столица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай