Действайте с разум, не с емоции

Действайте с разум, не с емоции | StandartNews.com

Краят на миналия период и началото на този - дните 2 и 3 септември, свързвам с разреждането в земната атмосфера на енергията от водещия астрологичен аспект на 2016 година.

Става дума за съчетанието Сатурн/Нептун. Резултатите от плътното сближаване на тези две обществени планети от астрологична гледна точка ще е актуално през целия септември. Ще ни преследват разочарования, влекат ни нереалистични идеи, нетърпението ни расте с всеки изминал ден, заедно с опасността от вирусни инфекции. През настоящата седмица още една мощна струя подплатява горното влияние. То идва от енергията на двете затъмнения: лунното и слънчевото. Вибрационният им съюз, който е в състояние да променя геомагнитното поле и да ни докарва главоболие, е в подем между 1 и 16 септември.

Описаната ситуация, в която вземат участие т.н. феномени - затъмненията, настоява за внимание на всяка крачка! Напомня ни се за необходимостта да освободим ума си от чувствата, ако и когато ни се налага да вземем решение. Докато разглеждах останалите планетни аспекти установих, че сега рискът от неприятни изненади и от непредвиден развой на събитията, е по-висок от обичайното.

Около 3 септември, когато Слънцето и Марс се намесват в отношенията между Сатурн/Нептун, ще трябва да си наложим въздържание. Трябва да пробваме всичко, на което сме способни, за да овладеем тялото, мислите и чувствата си.
От една страна, трябва ни дисциплина, за да се вкараме "в правия път": да си наложим здравословен начин на живот, да се откажем от вреден навик. От друга страна, немаловажно е да не допуснем възобновяването на стари проблеми във взаимоотношенията. Лекомислие и прибързаност могат да предизвикат усложнения. Някой няма да се впечатли от обещания от рода на: "следващият път ще внимавам повече!" .

За щастие, дните от 6 до 9 септември преминават под благотворното влияние на планетата на любовта, Венера. Нейните актуални съчетания са с Марс и Юпитер. Газовият гигант, посетен в момента от Юнона, току-що прохожда на територията на астрологичния знак Везни.

Енергиите на споменатите планетни съчетания ни даряват с надежда и ще ни зарадват с нови, положителни преживявания. Редно е да отбележа, че дните са подходящи за обявяване пред обществото на партньорства. Позволено е да се съчетаят съдбите на онези, които искат да продължат заедно по житейския път. Чудесен момент за отбелязване на годеж или да се вдигне сватба. На 7 и 8 септември планетата Венера влиза в аспект със Сатурн, а Слънцето се свързва с Плутон.
Каквото и да предприемаме, каквото и да ни се наложи да правим, трябва да помним, че е редно действията ни да съответстват на поетите отговорности! Не забравяйте за онези, които се нуждаят или очакват подкрепа. Предоставяйте без подканване внимание, грижа, услуга, финансова помощ.

Овен
Преодолявате предизвикателства

Изправени сте пред предизвикателства. Не казвам трудности, защото смятам, че разполагате със сили да се сражавате с обстоятелствата, когато не са в синхрон с намеренията ви. Все пак, вслушвайте се в интуицията си и в съветите на околните. Вдигнете поглед и към въведението. След като го прочетете, ще сте убедени, че ви трябва съюзник, съюзници. Планетата Венера, която сега е разположена в срещуположния ви знак Везни, изиска вие да обърнете някому специално внимание. След като направите този избор, можете да сте сигурни, че вече знаете как да трябва да постъпвате в различните ситуации между 6 и 9 септември. Споменатите дни ще ви провокират да заговорите открито за намеренията си и/или да обявите на всеослушание на кого сте гласували доверие в личен или професионален план. 9 септември ще е интересен, дори необикновен ден, ако сте готови да се разделите със статуквото.

Телец
Очакват ви положителни емоции

Възможно е на 3, 4 и на 5 септември около вашето име да се шуми. Подгответе се. Невинаги нашите пет минути слава са по вкуса ни. Още повече, че съм убедена, че вие искате да различавате в глъчката собствения си глас. За да не се стигне до объркване, пробвайте да действате, водени от своите принципи и от чувството си за отговорност. Околните трябва да ги припознаят. А и на вас няма да ви е лесно да държите правата линия заради изкушения. Нуждаете се от верен и точен ориентир. Предоставя ви го съчетанието Слънце/Плутон. Действайте последователно, защитавайте своя и чуждия интерес, не позволявайте да ви въвлекат в интрига. Доброто на случая е, че негативните тенденции отстъпват място на положителни емоции. Дните 8 и 9 септември ще са преизпълнени с очаквания и надежди. Загърбете дребнотемието и овладейте желанието си винаги да сте правите.

Близнаци
Успех при работа в екип

Енергията на транзитиращото Слънце черпи увереност от характеристиките на знака Дева. Те, от своя страна, през целия разглеждан период ще стимулират желанието ви за обществена изява. Вие сте самоуверени повечко от необходимото. Околните не се стряскат, защото познават добре тази страна от характера ви, но вие се плашите от себе си. Не е лесно да овладеете желанието за доминация, защото не сте убедени, че това е верният подход. Надявам се да сте си взели урок от миналото и помните, че преуспявате, когато работите за общия интерес, когато сте в хармония с нагласите на колектива, колегите. Припомнете си на какво бяхте подложени през май. Има ли неща, които не желаете да се върнат в живота ви? Да. Тогава си наложете да поддържате добрия тон в общуването.

Рак
Пътуване ви зарежда с идеи

Живеете с радостите и проблемите на света, но емоционално сте свързани с родния дом. Патриотичното ви чувство е будно, чувствате длъжни и отговорни да направите нещо за ближния. Дисциплинираността ви е необходима за справяне с делата по време на работа, както и за решаването на изчакващите всеки ден въпроси от лично естество. През настоящата седмица мнозина ще разчетат в енергиите, идващи от водещия планетен аспект Сатурн/Нептун, задължението да мислят позитивно за една обща кауза или да дадат лептата си за общото дело. Очаквам около 6 септември да попаднете напълно в плен на тези идеи. Те могат да ви осенят покрай пътуване или след среща с непознати. А заедно с тях, се надявам, от някъде да дойде тласъкът, необходим ви за осъществяване на набелязаните промени в собственото битие. Време е да се насладите на живота.

Лъв
Разкрасете дома си

Предстои успешен период. Разполагате с цял списък задачи, а мнозина са си поставили високи цели. Няма страшно, имате сили да осъществите намеренията си. Съветвам ви да съсредоточите вниманието си върху професионално-служебните задачи. Не се щадете, когато става дума за работа. Там сте във вихъра си и не чувствате умора. Ако още сте подредили плановете си, прегърнете идеята за съвместно пътуване. Всички ще останат доволни. Единствените по-спокойни и дори малко скучновати дните ще са 5 и 6 септември. Препоръчвам да ги посветите на семейно-домашни занимания: например, на идеите си за ремонт или за разкрасяване на домашния интериор, романтични срещи и предложения. Дори малкото, направено в тази посока, ще впечатли околните. При положение, че сега Венера ви подкрепя, защо да не си позволите подобни волности. Ще се почувствате окрилени.

Дева
Плодотворни служебни разговори

Чувствате потребност да говорите и да разкриете своите желания. Някак необичайно е това ваше поведение. Иначе така старателно подреждате нещата, далеч от любопитните. Транзитиращото Слънцето и Юпитер се конкурират при вас за палмата на първенеца по въздействия. Мнозина ще положат максимум усилия, ще водят интензивни разговори и преговори, за да получат своето, да подобрят положението и финансите си. Време е да осмислите накъде да насочите усилията, както и за важни решения по проектите, които ще развивате след средата на септември. Спокойното начало ще покаже на какво сте способни, когато прегърнете една идея. Не така простичко стоят нещата в личния живот. Там ви съветвам да сте внимателни, да подбирате думите си. Никой няма нужда от усложняване на отношенията.

Везни
Дайте си малко спирачка

Нагърбили сте се с множество задачи. Взели сте решение да придвижвате едновременно нови и стари проекти, изрично настоявате всичко това да бъде свършено за кратко време. Напрегнати сте, защото гоните сроковете, които сами сте си поставили. Защо не се успокоите? 7 септември е денят, в който трябва да си дадете сметка кое е важно, кое е приоритетно и кога да си оставите време за глътка въздух. Мнозина ще се поддадат на желанието си да върнат спомените, да подновят приятелски контакти. Не е изключено да ви връхлети носталгия по изгубени или забравени неща, хора, места. Последните три дни от седмицата ще ви предоставя възможността да кажете някому какво изпитвате, да помогнете на някого да се справи с трудна ситуация, да застанете зад друг, който не ви е потърсил, но тайно се е надявал да помните предишни обещания и преживявания. Ще почувствате свободни, когато си позволите да разкрепостите поведението и мислите си.

Скорпион
Разпускате със семейството

Искате всичко. Не признавате правото си на избор, защото знаете, че ще съжалявате, ако се откажете доброволно. Струва ли си да се разкъсвате от мисли и предположения? Не. Още повече, че периодът предполага действия. Знае се, че нещата никога не се случват без причина. Транзитиращите Слънце и Юпитер подсилват увереността ви, че сте схванали логиката на събитията през периода. В никой случай не подтискайте тези усещания. А за справянето с обстоятелствата, разчитайте на подкрепата и съветите не само на роднини, а и на хората, доказали пред вас своята лоялност. Семейството ви настойчиво показва, че се нуждае от вашето присъствие. Дните от 6 до 9 септември са ви дадени да разпускате у дома и да вдъхвате спокойна увереност на по-младите или на неопитните членове на вашата фамилия, ако им предстоят важни житейски стъпки.

Стрелец
Новина помага на кариерата ви

Септември започва ударно. Вие усещахте бремето на отговорностите по-силно от обикновено. Сега дните му вървят към своя край и с тях идва разведряване на обстановката. Раздвижването във професионалната среда ще е възможно, благодарение на новата информация, която ще получите към 7-и. Не е във ваш стил да се бавите с отговора. Очаквам последните два дни от седмицата да са изключително напрегнати. Ще ви се позволи да преодолеете трудности пред вас, да надскочите страховете си, ако се доверите на добронамереността в общуването. Взаимодействието между Венера, Марс и Меркурий ще ви се притече на помощ, точно когато си дадете сметка за дълбочината на чувствата, които изпитвате. Мнозина ще си позволят да отделят време за нови преживявания с любим човек или с нов партньор.

Козирог
Без волности в думи и дела

Отличава ви желанието да знаете, да научавате нови неща. В този смисъл сте непоправими идеалисти, а и позволявате на света да ви изненадва, разбирай, да ви очарова. Искате животът ви да е пъстър и различен. Нуждаете се от това усещане, за да сте сигурни в себе си. Не съм убедена, че другите ще открият логика в поведението ви, но вие ще останете верни на принципа си да мълчите до последно. Покрай стремежа си да подредите не само своя живот, но да оправите света, се надявам да не прекрачвате границите на толерантността в личния си живот. Не си позволявайте волности и излишни думи, ако държите да имате спокойствието. Не сте готови и за големи обещания. Лятото не беше щедро към вас във финансово отношение. На 7, 8 и на 9 септември хвърлете по едно око на сметките и се пригответе да зачертаете някои разходи.

Водолей

Имате право да сте доволни от себе си

Август бе резултатен месец и вля увереност в действията ви, а плановете ви се разшириха. Срещите и разговорите, проведени в началото на периода, ще затвърдят това усещане и ще подхранят надеждите ви за един също добър септември. Препоръчвам ви да наблягате на служебно-професионалните дела, защото уменията ви да се справяте с организиране и администриране, определено са се развили в последно време. Не се боите да гледат на вас като на човек, от когото много зависи и който не се страхува да поема отговорност. След 7 септември ситуацията се променя - вие също. От делови човек се превръщате в разнежен партньор. Много радости и приятни моменти ви очакват под семейния покрив. Това важи и за онези, които ще ви правят компания. Не се скъпете на думи и разговаряйте, ако смятате, че от това ще спечели връзката ви.

Риби
Не правете големи планове

У вас живеят две личности. Сигурна съм, че сега уменията и емоциите им ще ви влязат в работа. Не само на работното място, но и в любовта ще ви се налага да се възползвате от уроците по дипломация и психология, докато убеждавате хората, че знаете какво им е нужно или как да постъпят. Мнозина ще се посветят на обществена кауза, ще разработват меценатски прояви и така ще затвърдят своя имидж. Други ще са по-скромни и ще се задоволят с демонстрация щедрост и великодушие в семейно-домашна среда. След първата вълна на еуфория, към 7 септември ще установите, че сте прибързали с някои заключения, че сте действали импулсивно. Не трябва веднага да се корите, още по-малко да унивате. Опитайте се до края на периода /до 9 септември, включително/ да живеете без големи планове за бъдещето, за да съберете мислите си преди един важен старт в началото на октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай