Дръжте крака на спирачката

Дръжте крака на спирачката  | StandartNews.com

Предстои ни да преминем през сложен период. Всеки ден е важен за бъдещето и предначертава път, който после ще ни е трудно да променим. Характерът на дните между 11 и 14 септември е силно енергичен. Ще изпитваме затруднения да се контролираме и невинаги ще съумяваме да използваме силата и уменията си за добро. Нищо чудно да се развихрят в различни сфери от ежедневието изначално недобри намерения.

Кои са звездните ориентири през периода? Веднага трябва да спомена за противоречивите планетни връзки Слънце/Меркурий и Меркурий/Марс.

Първо, припомням, че Меркурий продължава да е в ретроградна фаза и сега преминава през нейната кулминация. Второ, късно вечерта на 16 септември Луната попада в полусянката на Земята. От нашата територия този небесен спектакъл може да се наблюдава при добри метеорологични условия: ясно небе, безветрие, отдалеченост от светлинните замърсители на големите градове. За да видим полусянката на нашата планета върху луната повърхност, около 23 часа и 54 минути местно време трябва да оглеждаме северните участъци на нощното светило.

Основният тон на седмицата предопределя проблемите. Много по-чести от обичайното ще са сблъсъците ни с действителността, например, инцидентите, неприятните случайности, противоречията или противоборствата ни с обкръжаващите.

Специалистите съветват да сме въздържани в общуването и да не си позволяваме емоционални изблици на обществени места, независимо от това какви са нашите мотиви и причини.

Наложително е да овладеем негативните си реакции, за да попречим на енергията, с която разполагаме да се превърне в агресия или в желание за саморазправа. Внимание: моля без емоционални реакции на работното място, в бизнеса и в политиката в най-критичния от всички дни, 16 септември.

Нашата задача е да насочим вниманието и силите си натам, където страстите, емоционалните възклицания и чувствителността са добри дошли - към заниманията с изкуство. Тогава енергията, идваща от страна на аспекта Слънцето/Меркурий, ще гради и надгражда.

Опасността от неконтролируеми избухвания идва с проявите на аспекта Меркурий/Марс. Те ни предизвикват първо да действаме, а после да мислим. Сега комбинацията от техните вибрации предразполагат да се използват измами и лъжи, създават условия за завъртане на интриги.

Овен

Всичко ви върви

Справяте се чудесно с проявите на неприкрит интерес от страна на околните. Давате им поводи да ви обсъждат, а на някои и да завиждат. Търпение и великодушие - и двете качества ще са ви от полза в общуването. Как иначе да затворите устите на другите? Марс ви позволява да изпреварвате с мисълта си действията на околните и да опазите в тайна онези лични неща и преживявания, които са ви важни. 11, 12 и 13 септември ще ви изненадат с многото непредвидени срещи. Оставете си време да обърнете внимание на всеки събеседник. Нямате полза от прибързани решения.

Телец

Разчитате на инстинкта

Началото на новата работна седмица ви вкарва отведнъж в дълбоките води на професионалните и служебните ангажименти. Не си позволявайте закъснения или своеволия, дори ако смятате, че те изразяват вашата екстравагантно-ексцентрична същност. Околните не вибрират на вашата честота. Настроенията ви се разминават. Налага се бързо да се ориентирате в обстановката. Както вече разбрахте, не можете и не трябва да разчитате на подсказки отвън. Вашият верен пътепоказател са вашите инстинкти. И точно тук идва сложното: ако им се доверите, ще напипате посока, но дали ще тръгнете със съобразена скорост? Едва ли. При подобно стечение на звездни обстоятелства е редно кракът ви да е на спирачката - за всеки случай.

Близнаци

Контролирайте емоциите

Получавате желаното, наред с предложения, които ви въодушевяват. Трудно контролирате емоциите си заради приповдигнатото си настроение. Моля, време е да прочетете отново напътствията, поместени във въведението. След това, сигурна съм, сами ще вкарате в пътя емоционалните си изблици и ще се откажете от противоборствата. Те само ви отдалечават от целите и ви изтощават - физически, душевно. Ако не измислите друг начин за справяне с положението, предпочетете да разместите така програмата си, че на 11, 12 и на 16 септември да включите усамотени и приятни занимания. Транзитиращите Слънце и Меркурий не ви дават голяма свобода на действията. Специално на 16 септември не предприемайте нови неща или поне нищо, за което не сте сигурни, че разполагате с достатъчно опит, познания, умения.

Рак

Грижете се за здравето

Позакъсняло изглежда вашето сърдене и мусене. Околните са изгубили връзка с причината и не ви разбират. Началото на седмицата е изпъстрено със срещи и разговори, от които ще почерпите информация за онова, ви е убягвало. Краят й е далеч по-емоционален. Мнозина ще разрешат важен личен или семеен въпрос. За да се случат нещата, както вие желание, трябва да показвате, поне външно, че сте спокойни, концентрирани и последователни. За да го постигнете, трябва да сте наясно със себе си и да сте определили своите търсения, очакванията си. В противен случай, на 13, 14 и на 15 септември броят на нещата, които ви дразнят, многократно ще нарасне. Присъствието на планетата Марс / Марс в малката лупа / в знака на Стрелец, придърпва вниманието ви към теми като съжителството, здраве, здравословно хранене. Чувствате, че е дошъл моментът да помислите задълбочено и да направите конкретни неща по въпросите.

Лъв

Любовта ви замайва

Улавяте се, че се съревновавате с кого ли не. Но не това е въпросът. По-важният е, че подобно поведение днес е недалновидно. Причината е във факта, че емоциите лесно вземат връх над разума. Меркурий/Марс ви правят подвластни на любовно-емоционалните трепети и нищо чудно, че усещате главата си замаяна. Предпочетете да продължите по предварителната програма и да се изявявате като любознателни хора. Не отказвайте срещи с непознатото, пригответе се да чувате гласа на другите. Как се излиза невредими от тази суматоха ли? Съветвам ви, когато става дума за работа, бизнес или служебни задача да се въздържате от емоционални оценки и критики. За да държите нещата под контрол, не би трябвало да си позволявате дълги отсъствия от работната площадка, а ако се наложи да пътувате, вземайте със себе си наръчниците, за да реагирате в движение.

Дева

Нови запознанства

Не си поставяйте задачи и важни срещи за дните 16 и 17 септември. Умът и психиката ви имат нужда от разпускане. С първото изречение ви поведох директно към средата на периода. Имам си причина. Допускам, че някой се опитва да ви отклони от предначертания от вас път. Мнозина са се устремили към цели, които до сега не са били сред приоритетите им. Силата на транзитиращите Слънце и Марс, които едновременно ви подкрепят и провокират, е вашият трамплин към бъдещето. Прицелили сте се към високите етажи на властта, към висок, нов пост. Няма да са единици онези, които са решени да продължат образованието си. Не очаквайте пътят ви да е гладък и застлан с рози. Срещите и познанствата, които предстоят през дните около 16 септември, със сигурност ще променят живота ви.

Везни

Настъпва вашето време

Дойде време за вашата равносметка на постигнатото до тук. Наближава есента - вашият сезон. Настроени сме да си заставаме лице в лице със себе си покрай рождената си дата, а вашето време - зодиакалната територия на Везни, тъкмо предстои. Преди есенното равноденствие душата и тялото ни имат нужда от ухажване. Направете онова, което най-трудно си позволявате и похарчете пари само за себе си. На 14 и на 15 септември в семейството ви има поводи или ще има събития, които трябва да почетете. Не мислете какво ще правите после. Днес си позволете да изживеете момента. Така ще разредите вътрешното напрежение и няма да се хвърлите да критикувате наляво и надясно. Ще се отскубнете от конфронтациите, в които зорлем ви скарват обстоятелствата. Нищо чудно, към 17 септември да изпаднете в лека паника, докато решите, че наистина се справят със ситуация. Гледайте бързо да се отърсите. Не ви върши работа.

Скорпион

Разтърсващи преживявания

Всичко, което ще ви вълнува, е свързано с любовта. Нуждаете се от разтърсващо преживяване. Моля, повдигнете поглед към въведението и прочетете за проявите на транзитиращите планети, за да сте наясно как да реагирате на външните предизвикателства. Надявам се, вашите чувства да са истински споделени, тъй като този висок градус на емоциите, създаден от горещата среща Слънце/Меркурий/Марс ви праща директно в дълбокото. В поведението и в действията ви се появяват груби черти, вие ставате настоятелни, често досадни. Може да се твърди, че губите представа за реалността. Бъдете сигурни, че ще се разминете без сблъсък, единствено, ако имате истински, лоялен партньор до себе си. Иначе, задават се проблеми във взаимоотношенията.

Стрелец

Търсете средния път

Вие действате по задължение или по инерция. Няма го вътрешният заряд. Май лятото ви бе доста напрегнато. Време е да помислите за себе си. Направете рекапитулация, огледайте се за нови цели. Възползвайте от дните от 11 до 14 септември за обмислянето им, но без да вземате решения. Припомням ви, че аспектите Слънце/Меркурий и Меркурий/Марс пречат на обективността ви. Подтикват ви към самосъжаление или си позволявате да критикувате. Трябва да има среден път. Намерите ли го, ще се заредите с очакване и ще ви стане приятно, спокойно: тялото ви се нуждае от отдих, а семейството ви от няколкодневна ваканция. Дори да не сте в състояние да изпълните изцяло препоръката на звездите, предоставяйте си всеки ден поне час приятни и усамотени занимания.

Козирог

Давайте повече

Вие не стъпвате по земята. Мислите ви летят напред, търсят отговори, важни за утре. Но това си го знаете вие. В делника ви се случват толкова много неща, че на моменти се обърквате накъде да гледате, какво да задържите, къде да положите усилия? Със сигурност, мислите си, някой дърпа конците и преподрежда вашия живот. Знаете, че в работа си можете да разчитате на неявната му поддръжка, защото думата му се чува, а авторитетът му тежи. Тази мисли ви зареждат се с оптимизъм. Транзитиращите Слънце и Марс засилват участието си в отношенията ви с близките хора. Вие изисквате повече, отколкото давате. Сигурни сте, че можете да убедите всекиго в правотата си. Позволявате си да използвате думи без съдържание и празни обещания. Сега няма да ви скастрят, но след време нещата ще се променят.

Водолей

Губите ентусиазъм

Предстоя важни решения, но не сега. Седмицата съдържа предпоставки за промяна - желана или неочаквана. Коментарът е от вас. Старайте се да не предрешавате нещата и да не оценявате събитията прибързано. Ако не са се оправдали надеждите за промяна в професионално-служебното ви положение, не се разстройвайте. Към средата на септември ще установите, че вчерашните намерения вече не ви ентусиазират. Причината е в динамиката на процеси, подчинени на връзка Меркурий/Марс. Приключвате с редица въпроси, вълнения, за да дадете път на нови идеи. Намерения за интересен съвместен проект са на хоризонта. Ще се почувствате така, сякаш една сила ви е грабнала и ви отнася в друга посока. В тази връзка, отбележете в календара си датата 19 септември.

Риби

Претегляйте всяка дума

Винаги, когато в играта участва планетата Марс, ви се случват важни и не особено приятни неща. Предупредени сте, пригответе се да действате. Внимание на всяка стъпка се изисква при работа и на работната площадка. Под угроза от недоразумения са също отношенията с постоянния партньор. Дори не можете да си представите колко силна може да е ответната реакция на вашите действия, срещу постъпките ви. Претегляйте всяка дума, не казвайте първото, което ви хрумне. С това предупрежденията не се изчерпват. Между 14 и 19 септември не прекалявайте в нищо. Оглеждайте критично облеклото си, начина на хранене и режима на живот. От това дали днес ще си наложите въздържание, ще обърнете гръб на вреден навик, зависи в каква кондиция ще прекарате следващите шест до девет месеца. Има подобни момент, които държат ключ към предстоящото. Този е един от тях.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай