Звездите: Водят ни страстите

Звездите: Водят ни страстите  | StandartNews.com

Седмицата започва със сложни планетни взаимовръзки. Те създават усещане за загуба на контрол, за пропускане на възможности или за неуспех. Мнозина ще преживеят през периода / специално на 13, 14 и на 15 август / емоционални или любовни разочарования.

Причината за тях и всички други разминавания, те ще открият в нежеланието на отсрещната страна да оценява реалистично собствените си възможности, поведение и амбиции. За присъствието на подмолен конфликтен елемент, заинтересованите ще разбират по време на разговор, чиито резултатите ще се проектират върху бъдещите им съвместни проекти. Оттук до техния провал остава крачка и мнозината ще я предприемат.

Какво показват актуалните планетни аспекти за ситуацията? Силното противопоставяне Венера/Нептун предполага избухване на фантазиите ни в посока, водеща към напълно нереалистични виждания или намерения.
Далеч по-неприятният ефект на посоченото звездно съчетание ще е проникването на вибрациите на Венера и Нептун в нашата психика. Те ни създават свръхчувствителност/нетърпимост към всичко, което не ни импонира. Преди да приемете новина, съобщение, информация, подробно и детайлно я разгледайте, анализирайте и едва след това я използвайте или разгласявайте!

Присъствието на непримиримост между планетата на любовта и планетата на мечтите може да ни вкара, без да усетим, в роли и ситуации, които отстрани ще изглеждат смешни. Единственото оправдание за полета на фантазията ни би могло реално да е нашата принадлежност към света на изкуството и към кръга на онези, които правят изкуство.
Страстите, любовни и материални, ще определят избора ни на поведение през целия период. Те имат не само една, а няколко страни в проявленията си и всяка от тях е свързана с различна октава от въздействието на цитираните по-горе планети. Следствията от активността на съчетанието Венера/Нептун не спират дотук. Вероятно, ще станем свидетели на страстна, изпепеляваща любов с труден край или с бърз обрат. Няма да са редки случаите и на изневери, както и авантюрите, които ще свършват неприятно за всички участници.

Ако през седмицата преживеете скандал, раздор, обтягане на лични отношения или се почувствате предадени, не се успокоявайте, че това е нещо незначително. Тези събития показват, че живеете в неподходяща или в непълноценна връзка. Ненадеждно е да си казваме: това не може да ми се случи. Колкото по-трезво и реалистично оценяваме обстоятелствата и собственото си поведение спрямо тях, толкова по-малко неприятности ще се изсипят върху главите ни.
Към горните пояснения ще прибавя информацията, че дните от 13 до 16 август са неподходящи за пътувания и пътешествия с цел почивка.

Овен
В кондиция сте

Приемете за успокояваща новина информацията, че основният планетен аспект Венера/Нептун е неутрален към вашата зодиакална територия. Следователно, не очаквайте при вас да се проявят проблемите, които описвам във въведението. Напротив. Вие сте в кондиция и така се чувствате. Предлагам ви да мислите положително за себе си, способностите си и за резултатите от работата си. А и нямате причина да унивате. Все пак, ще си позволя да вметна, че горната звездна комбинация не е готова да толерира едно ваше изпадане в другата крайност - на пълното одобрение и възхваляване на всичко и всички. Както първата, така и втората линия, не водят към нищо добро. След 16 август имате възможност да отделите време за лични занимания, както и да излезете в отпуска, стига да можете да си я позволите.

Телец
Възможност за скок в кариерата

Вашият знак не се страхува от вибрациите на Венера. Причината е ясна - тя е вашият астрологичен управител и нейното поведение ви е познато и близко. Само не забравяйте, че във въведението споменах за опасност, идваща от проявленията на прекомерната самонадеяност. Още повече, че през дните около средата на август, търсено или не, планетните вибрации ви поставят в епицентъра на събитията. Редно е да сте там, където тежите с авторитета си. Възможно е да реализирате кариерен скок или да разрешите стар професионално-служебен въпрос. Звездните положения, управляващи последните дати от периода, ще ви позволят да обновите плановете си за бъдещето. Включете в тях и такива, които разглеждат информация за инвестиции, за финансиране на проекти. Разчупете поведението си, за да можете да се възползвате от промяната в обстоятелствата.

Близнаци

Обземат ви страхове

Трудно начало. Навлизате в седмицата с поведение, изтъкано от страхове и противоречия. Наблюдавате околните и анализирате поведението им, но не знаете дали сте на прав път. Всъщност, от активността на съчетанието Венера/Нептун се предпоставя задължението да видите по-ясно границите на своя потенциал и оттам да пренагласите отношението към околните. През първата половина от седмицата разговорите ще следват един след друг. Ще имате спорове, ще водите дискусии, ще се стига до неразбирателства. Натрупва се напрежение, което заплашва стабилността на личните отношения. 16 август е вашият специален ден от периода. Използвайте го за разсъждения и анализи: премисляйте живота. Изводите, до които ще стигнете, са правилните и дават решения.

Рак
Не се конфронтирайте у дома

Една смяна на декора ще ви подейства балансиращо и ще ви извади от вътрешното безпокойство, което ви потиска. Така се чувствате към 13 август. Ако не се вземете в ръце, околните могат да се възползват от вашата слабост. Затова ще ви помоля да подбирате прецизно думите си, да следите как се променя поведението на околните. Не е подходящо да влизате в спорове и да се конфронтирате. Вие ще сте онези, които накрая ще отстъпят. Особено, ако действието се развива на домашната сцена. Отношенията с близките ви са подложени на изпитание поради усърдието ви да ги притискате да казват неща, които не желаят. Вместо да натискате там, където нищо не можете да промените, насочете вниманието си към професионално-служебния терен. Там ще ви е по-лесно и леко да общувате, а и да организирате нещата така, че да не срещате съпротива.

Лъв
Не пазарувайте ядосани

Планетната връзка Венера/Нептун, която дирижира характера на седмицата, е щедра към вас. Позволява ви да ръководите сами делата си и да подреждате програмата си. Разбира се, има значение как ще организирате делника си. Ако се разпореждате, без да се съобразявате с околните, ако навлизате, без предупреждание в тяхното пространство или нарушите спокойствието им, лесно ще попаднете в капана на непредвидените препятствия, а оттам до "киселите" настроения остава само крачка. 13/14 август са ясен пример за това какво не трябва да правите, докато сте ядосани за нещо или на някого: не пазарувайте и си вземайте почивен ден. Бездействието и непотребните вещи, с които сте се обзавели по собствено желание, ще ви напомнят и след това за глупавите постъпки. На 17-19 август загърбете личните проблеми и се посветете на реализацията на идеи, които могат да се превърнат в съвместно дело.

Дева
Определяте приоритети

Вие сте в особено настроение. От една страна, се чувствате свободни да правите нещата, от които ви въздържаше присъствието на Марс в Скорпион: сега разпускате кесията си и пазарувате. От друга страна, продължавате да сте фиксирани върху болната тема - лично-интимните отношения. Недоволствате и се бунтувате, но не казвате защо. А полетът на фантазията ви храни идеи, за които нямате реални сили. Така се случва, когато Венера/Нептун са в противоборство като сегашното. Стегнете се. Не утежнявайте с претенции отношенията с колегите, с партньорите в бизнеса, с домашните, защото всеки ден ще ви се налага да обсъждате с тях своите намерения. От 13 до 15 август ви се предоставя уникална възможност: да си дадете сметка за това кои са важните неща и хора в живота ви.

Везни
Пълни с енергия и фантазия

Вие действате стегнато и методично. Успявате да подсилите своя авторитет пред обществото. Към средата на август обстоятелствата все по-категорично изискват да сте смели и самостоятелни в действията си, да отстоявате правата си, да вървите към целите си. Но при едно условие: ако сте подготвили почвата, убедили сте околните в правотата на своите съждание и намерения. В момента, в който усетите нечие отдръпване, побързайте да впуснете дипломацията в ход, за да овладеете положение. На 13, 14 и на 15 август предизвикателствата растат пропорционално на желанието ви за успех. Планетите Венера и Нептун ще се погрижат да почувствате какво означава да разполагате с енергия и с фантазия. Вие сте в състояние да чертаете бъдещето и да го изпълвате с живи и привлекателни образи и идеи, които очакват да бъдат превъплатени в реалността.

Скорпион
Не мислете за ваканция

Вашият ден се подчинява на различни звездни обстоятелства от онези, които влияят на останалите знаци от Зодиака. Вие имате възможност да работите и да успявате, тъй като сте под прякото въздействие на приятния ъгъл между Меркурий/Юпитер. Наричат го и "щастив ъгъл", защото резултатите от неговото влияние се виждат бързо и са напълно реални, осезателно променят живота. Бързам да допълня, че е важно да се съобразите с пояснението от въведението, подчертаващо непригодността към настоящия момент на плановете за отдих. Не мислете за ваканция, а за работа. Средата на август е подходящият момент за набелязването на желаното, за уплътняване на високите цели. Надявам се покрай тези съвети да се сетите, че е безсмислено да си съперничите, с когото и да било. Така само разпилявате силите, които са ви потребни другаде.

Стрелец
Малко спестовност не е излишна

Динамиката на звездните положения ви позволява да прецените от какво имате нужда и от какво можете да се лишите. Ще се изненадате колко лесно се разделяте с намерения и щения. Мисля, че малко спестовност няма да ви е излишна, поради въздействието на аспекта Венера/Нептун. Той поражда прищевки и изкривява линиите на реалността, вкарвайки намерения, които на един следващ етап ще ви е трудно да реализирате. Разбира се, че това е контролируем процес и вие трябва да приложите своята воля. Последните три дни ще поставят на изпитание чувството ви за такт. Някой ви провокира или се опитва да създаде неразбирателства. Защо ли го прави? Не сте наясно, но самата ситуация ви е неприятна. Доколкото е възможно, избягвайте да влизате в ролята на арбитър.

Козирог
Време за ваканция

Душата и тялото ви копнеят за разнообразие, но не и за такова, подчинено на служебно-професионални дискусии и спорове. Вие жадувате да се отдадете на правото да определяте сами програмата си за деня. Следователно, повече от всякога се нуждаете от ваканция, от отпуска. Позволете си го, поемете си въздух. Само че няма как да спра дотук. Не мога да пренебрегна опасността от преиграване в чувствата, от пресиране на реалността, за да видите в нея място за своите фантазии. Припомням ви, че към момента е активен аспектът Венера/Нептун. Ако се съобразите навреме с предупрежданието, сигурна съм, че ще ви остане време да реализирате предварително подготвените планове за пътувания или пътеществия, без да се притеснявате в какво състояние ще заварите делата си.

Водолей

Поставяте отношенията си на карта

Пренебрегвате обещания, не спазвате добри тон. Надявам се, че само си играете "на големи" и знаете в кой момент да спрете. Въпреки това, не забравяйте да оставите достатъчно ясни и видими жокери за поведението ви на онези, които трябва да разчетат неговите послания. В противен случай, последствията няма да ви харесат. Предлагам ви, докато околните, най-вече близките ви, обсъждат вашите маниери, вие да обърнете посоката на 180 градуса и да покажете, че знаете да играете, но и знаете кога да сте сериозни. Ще разоръжите всекиго, в това число и най-отявлените критици. След 16 август ситуацията се променя и вие трябва да се съсредоточите върху работата си и професионалните дела. Постарайте се да покажете усърдие. Присъствието на аспект Венера/Нептун изисква да владеете както чувствата си, така и да държите юздите на фантазията си.

Риби
Търсете компромиса

Сложен период. Налага се да ви помоля да прочетете въведението. Написаното се проектира върху вашата седмица едно към едно. Констатацията, че нещата са във ваши ръце, сигурно ще амбицира мнозина. Чудесна реакция, но преди това е редно да си преповторите основните правила на общуването. Още повече, че обстоятелствата са се наговорили да ви се противопоставят и да затрудняват изпълението на намеренията ви. Но това не ви дава право да си изпускате нервите по време на професионални дискусии и службни преговори. Предизвикателствата, които вие обожавате, сега си играят с вашето търпение. На моменти ви е силно неприятно. Вместо да издавате чувствата си, помислете защо така се случва. Дали не ви се подскава, че не сте на прав път и е време да търсите компромис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай