Детските колекции разкриват характера

Детските колекции разкриват характера

Детските колекции разкриват характера | StandartNews.com

 

При децата често има период, в който се увличат по колекционирането на различни неща. Те го правят, защото им харесва да си играят с въпросните предмети. Но психолозите обясняват, че вида на колекцията говори много за вашия характер, особено ако я пазите и до днес.

Плюшени играчки за любвеобилните

Плюшените играчки винаги са били идеален подарък за децата, независимо какъв е поводът. Какво по-хубаво от сладко пухкаво животинче за малчуганите? Обикновено децата ги кръщават и им намират специално място в стаята си. Но какво става по-късно, когато пораснем? Най-често подаряваме плюшките на други деца. Ако обаче все още пазите колекцията си от плюшени играчки, и то не потънала в прах на тавана, а на видно място в жилището ви, това означава, че вие сте много мил, грижовен и обичлив човек, пишат от quirkbooks.com. Тези играчки ви успокояват и развеселяват, позволяват ви да фантазирате и мечтаете, твърдят психолози. Възможно е и все още да давате имена на предметите в дома ви - на лаптопа, пералнята или телевизора. А ако сте обичали да заспивате, гушнали плюшено мече, нищо чудно, че имате котка за домашен любимец.

Серия картички - състезатели по душа

Картички с коли, футболисти, покемони -
почти всеки е имал мания да трупа такава колекция, която събира от дъвки, кроасани, снаксове или т.н. Дали ще се запалите по картички с футболисти, кечисти, актьори от най-популярните сериали, или различни модели автомобили - това говори за вашия характер. Тази мания да имате цялата поредица, да се гордеете с най-добрите и най-търсените, да ги показвате на притялите си - всъщност показва, че по природа обичате състезанията и се надпреварвате с хората около вас. Това, както всяко нещо, има и добри, и лоши страни. Несъмнено може да ви е направили по-борбени, целеустремени и винаги готови за предизвикателства. Все още искате винаги да сте първи, дори когато вършите най-обикновени ежедневни задачи. Но и прекалено голямото желание винаги да получавате това, което искате и да имате надмощие над другите, може да ви направи леко егоистични и арогантни. Ако още пазите колекция картички с любими футболисти или актьори, това означава също, че държите на принципите си и уважавате изборите си.

Стикери за естетите

При стикерите ситуацията е подобна на тази с картичките. Най-често стикерите са с любимите ви звезди или анимационни герои, а може и да има такива с природни гледки. Разликата е, че стикерите по принцип се залепят някъде - на шкафа, на тетрадките и учебниците, на раницата и т.н. Те са изложени, изразяват какво харесвате, знак са, че не ви е срам да го покажете и да разкриете кой сте. Ако все още пазите залепени някъде стикери или продължавате да украсявате с тях, значи вие сте фин човек, естет, с изтънчен вкус. Харесвате да изящните неща около вас. Сигурно обичате и да ползвате стикери-емотикони във чатовете във Фейсбук - това изразява вашите емоции много добре.

Камъчета и мидички за авантюристи

Събирането на различни видове камъчета и мидички е любимо занимание на децата по време на почивката на планина или море. Те търсят камъче с цвят, форма или вид, който досега не са намирали. Дори често си правят състезание кой ще донесе най-интересния камък. Ако колекцията ви от миди и камъчета е била по-голяма от тази с плюшки или картички, още от дете сте си авантюрист. И сигурно до ден днешен обичате да прекарвате време сред природата, там се чувствате най-добре и има още много места по света, които искате да посетите. Вие оценявате малките и на пръв поглед дребни неща. Все още се удивявате повече на простичките неща, които винаги са били около нас и с които сме свикнали, а не се впечатлявате толкова от развитието на технологиите.

Снимки - за истински мъдрите

Едва ли има човек, който е изхвърлил снимките от детството си и фотографиите на свои роднини. Но все пак, ако тези снимки са прилежно подредени в албуми, знаете точно къде се намират, не са зацапани и надраскани, и ги раглеждате често - вие сте човек, който държи на семейството си, на традициите, на моралните устои и сигурно често ви казват, че сте идеалист. Вие не искате да забравяте откъде сте тръгнали, дори не само буквално - как е започнал животът ви и кои хора са ви отгледали - но и какъв е бил светът около вас и обстановката, когато сте били дете. Това ви прави мъдри, защото чрез запазването на стари снимки, които разказват различни истории, вие няма да забравите грешките си, твърдят психолози. Освен това значи, че сте почтени и здраво стъпили на земята - изпитвате благодарност към хората, които са ви помогнали, уважавате ги и няма да си позволите да забравите за тях или да отречете техните заслуги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай