10 години затвор грозят Джони Деп

Джони и любимите му йоркширски териери

10 години затвор грозят Джони Деп | StandartNews.com

Джони Деп е заплашен от 10 години затвор или 340 000 долара глоба за незаконното внасяне в Австралия на двата му йоркширски териера, съобщава вестник "Сидни морнинг хералд". Пилотът на актьора може да прекара зад решетките до две години за съучастничество. Това бе заявено на изслушване в комисията по селскостопанските, религиозни и транспортни въпроси към сената на Австралия в Канбера. Нейните членове са пожелали да установят кой е пуснал кучетата в страната. Пред тях е било заявено също, че Бу и Пистъл не са единствените животни, които напоследък пребивават незаконно в Австралия.

Проблемът възникна в края на април, когато Джони Деп пристигна в държавата-континент за снимките на "Карибски пирати 5". След като е кацнал с частния си самолет обаче, той не е обявил пред властите, че води домашните си любимци. По този начин животните не са преминали задължителните ветеринарен преглед и карантина. След като научил за случилото се, министърът на селското стопанство на Австралия Барнаби Джойс постави ултиматум на холивудския актьор - през следващите две денонощия кучетата да бъдат изведени от страната или ще бъдат евтаназирани.

Джони веднага изпрати йоркширските си териери за САЩ. Представител на австралийските власти ескортираха Бу и Пистъл от обитавания от Деп дом, където те бяха под временна карантина, до летището. Но разследването срещу техния стопанин продължава и още няма окончателно решение по казуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай