Богаташи харчат по $7 000 за приятели

Сам Уайли пръскал милиони всеки месец

Богаташи харчат по $7 000 за приятели | StandartNews.com

Когато гледаме бляскавия живот на богаташите, тайничко им завиждаме. Замисляли ли сте се обаче колко реално харчат милиардерите, за да поддържат стандарта си?

Очевидно, да си богат, става все по-скъпо. Това могат да потвърдят и Сам Уайли, и Ан Диас Грифин.

Съдебните документи по различни дела, в които са въвлечени Уайли и Грифин, показват как точно харчат парите си милиардерските семейства. Всички милиардери са различни, като някои живеят охолно, а други скромно, но документите показват, че месечните разходи на много от най-заможните хора в днешно време в някои случаи са много по-големи от това, което повечето хора на Запад заработват за година, пише CNBC. Уайли, например, е бивш милиардер, който успява да натрупа състояние от Michael's Stores и Sterling Software. Тази седмица той обяви фалит, след като стана ясно, че може да се наложи да плати деветцифрена глоба на щатската Комисия по ценни книжа и борси. Глобата е вследствие на съдебно решение, според което Уайли и вече покойният му брат Чарлз са признати за виновни по обвинения за нарушение на закона за търговия с ценни книжа.

В съдебните документи Уайли посочва месечните си разходи, а от комисията настояват за замразяване на активите му. Според комисията Уайли е похарчил общо 450 млн. долара за последните 10 години, като е пръскал средно по 3.75 млн. долара на месец. Разбира се, голяма част от тези средства вероятно са отивали за хонорари на адвокатите му, които се борят с комисията. От там твърдят, че ежедневните му разходи включват 2200 долара на месец за "поддръжка на басейна, дома и озеленяване," 2000 долара на месец за хранителни продукти, и 32 000 долара на месец за "двама лични асистенти" (асистентите са помагали на Уайли в написването на няколко книги). Заплатите на асистентите и неговия иконом са възлизали на 523 345 долара годишно. Той плаща по 29 000 долара на месец за ипотеката на книжарницата на съпругата му Explore Booksellers в Аспен, Колорадо, която в момента се продава. Уайли също така харчи 7000 долара на месец, за да "подпомага близки и приятели." Уайли също така е информирал съда, че плаща по над 100 000 долара на компанията, която управлява неговите активи и финанси.

Документите по друго дело, за развода между хеджфонд мениджъра Кен Грифин и неговата съпруга Ан Диас Грифин, обрисуват картина на една жена с огромен личен бюджет. Ан Диас Грифин се опитва да развали предбрачното им споразумение и твърди, че съпругът й прекратил достъпа до кредитните й карти и е уволнил нейните помощници. Според нея Кен Грифин има годишни доходи в размер 900 млн. долара. Кен Грифин пък твърди, че вече й е дал 40 млн. долара и продължава да плаща всички разходи на децата им. В съдебните документи Ан Диас Грифин споделя, че тя и децата им "са се наслаждавали на начин на живот, резервиран само за много богатите," в това число къщи в Чикаго, Аспен, Хавай, Маями бийч и Ню Йорк. Те също така имат "неограничен достъп" до два частни самолета, за да се придвижват между гореспоменатите жилища, както и до други дестинации. Тя също така твърди, че семейството има голям брой помощници, които са наети в домакинството за охрана и в офиса на семейството. Според Кен Грифин Ан не може да подкрепи иска си, че има ясно установимо право той да й купува скъпи маркови дрехи, да плаща за пътуванията й с хеликоптер, с частни самолети и като цяло да финансира нейния начин на живот въз основа на неговите общи финансови ресурси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай