Ghettoman се жалва на ДАНС за авторски права

Ghettoman се жалва на ДАНС за авторски права | StandartNews.com

София. Ghettoman е подал жалба в ДАНС за това, че нарушили авторските му права. Изпълнителят смята да съди певицата Йоанна Драгнева, която не му не си платила за изработката на два от последните си клипове.

От ДАНС са потвърдили, че има нарушение на авторските му права и са предали случая по компетентност към Министерството на културата.

"Аз съм сценарист, режисьор, оператор, продуцент и монтажист на два от нейните клипове – "100 неща" с Лео и "Само между нас". Тя дълго ме увещаваше, че ще плати и когато сериозно тръгнах да си търся правата, пусна жалба срещу мен, че я рекетирам", обясни Ghettoman пред TV7.

Изпълнителят от група "Хора от Гетото" допълни, че чака постановлението на компетентните органи и започва гражданско дело. Законът не работи много добре и трудът на един автор може лесно да бъде откраднат, каза още Ghettoman.

Много често първо се създава един продукт, предава се на изпълнителя, изпиват се детайлите и тогава се подписва договор между двете страни, изтъкна Ghettoman. По този начин много от екипите работели на честна дума на отсрещната страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай