Кейт се снима като Даяна

Кейт се снима като Даяна | StandartNews.com

За първи път след принцеса Даяна кралска особа ще бъде корица на модно списание. Пробивът направи единствената достойна за това - Кейт Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж. Списание "Вог" избра съпругата на принц Уилям, за да отбележи подобаващо своя стотен юбилей.

Седемте снимки, направени в селския район на Норфолк и вдъхновени от провинциалния живот, ще бъдат публикувани в юнския брой във Великобритания. Това е първата официална фотосесия на херцогинята, която идва 19 години след като покойната Даяна изгря на корицата на "Вог". Принцесата на народа е била четири пъти там - август 1981 г., декември 1991 г., юли 1994 г. и последно през 1997 г. два месеца след смъртта й - тогава изданието ползва стара нейна снимка.

Александра Шулман, главен редактор на списанието, признава, че с тази фотосесия осъществява една от най-големите си амбиции. "Това е най-големият празник за нашия юбилей, но заедно с това е и трибют към една млада жена, чиито интереси във фотографията и селския живот са добре известни", каза Шулман.

Два кадъра от сесията са част от изложбата на "Вог" в британската Национална портретна галерия, на която Кейт е патрон. Автор на снимките е Джош Олинс. "Той е заснел херцогинята в истинската й светлина - пълна с живот, с много чувство за хумор, интелигентна и наистина много хубава", коментира Николас Кулинан, директор на галерията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай