Мики Рурк в цифри

Мики Рурк в цифри | StandartNews.com

Мики Рурк е от малкото екшън герои, които успяват да съчетаят две на пръв поглед самоизключващи се качества: изключителна мъжественост и още по-голяма ранимост.

Ветеранът е вече на 62, но тази седмица изуми целия свят, обявявайки, че ще се върне на боксовия ринг. Съперник на 62-годишния актьор ще бъде 29-годишният американец Елиът Сеймур.

Говори се, че Рурк ще се бие в Москва, а събитието със сигурност ще предизвика световен интерес. Ето кои са най-важните факти и цифри от биографията на актьора.

Роден е на 16 септември 1952-а в Ню Йорк. Цялото му име е Филип Андре Рурк.

Докато е в гимназията, се занимава главно със спорт, особено бейзбол. Споделя, че като дете е жертва на домашно насилие и затова свиква, че болката е нещо нормално. Затова и се насочва към аматьорския бокс.

Тренира в залата, в която го е правил и Мохамед Али.

През 1969 г. среща бившия шампион по бокс Луис Родригес, но получава мозъчно сътресение. Няколко години по-късно претърпява същия инцидент и лекарите го съветват да се откаже от спорта поне за година. Но Мики Рурк решава, че не това е начинът да спре.

През 1981 г. се жени за Дебра Фойер, но двамата се развеждат през 1989 г. През 1992 г. Рурк сключва брак с Каре Отис и след шест години се развеждат и с нея.

Дебютът му в киното е през 1979 г. във филма на Стивън Спилбърг "1941". Но истинският пробив на Рурк става две години по-късно, когато се снима в "Body Heat" на Лорънс Касдан. До края на 80-те Мики играе основно второстепенни роли, но въпреки това добива популярност, особено след "Бойна рибка" и "Девет седмици и половина". След втората роля получава статута и на секссимвол.

В края на 80-те успехите във филмовата кариера на Мики го съсипват психически. Той става твърде агресивен както на снимачната площадка, така и пред журналистите.

Има две големи награди - БАФТА и "Златен глобус" през 2009 г. за най-добър актьор след ролята му в "Кечистът".

При последното си посещение в Русия облече тениска на лика на Путин, с което си навлече гнева на американците.

В последните няколко години се беше залюбил с манекенката Елена Кулецкая. Свалката станала, докато хубавицата го учила на руски език за предстоящата му роля на съветски злодей в продължението на "Железният човек". Тя бе повече от 30 години по-малка от него. Двамата обаче се разделиха миналата година.

Жената до Рурк сега е Анастасия Макаренко и твърди, че най-сетне е открил любовта. "Тя - това е дар от небето. Това, че е красива, даже не се коментира. Но тя има такова златно сърце, толкова обича родителите си, те имат страхотно семейство. Не я сменям и за 20 "Оскара" - възхищава се на изгората си Рурк.

В последните години усилено ремонтира лицето си при пластични хирурзи. Често стресира феновете с обезобразения си вид.

Десетки пъти влиза в клиника, за да се чисти от зависимостта към наркотиците. Твърди, че не е посягал към дрогата от 4 години.

Преди време се беше похвалил, че преспал с 14 мадами за една нощ. Той обясни, че това се случило при една от визитите му до Лондон, когато за няколко часа успял да вкара в леглото си внушителен брой англичанки.

Казва, че изобщо не му е било трудно да изиграе бореца в "Кечистът". "Този филм, повече от всеки друг, разказа за моя живот", казва той за лентата на Дарън Аренофски.

Защитник на правата на животните. Винаги има по няколко кучета в дома си.

"Обичах майка ми, но не я харесвах."

"Сега живея предвидимо. Няма наркотици, няма глупости. Не ми е интересно. Но не искам да се върна към онази задънена улица."

"Понякога ми се иска да направя банков обир."

"Никога няма да се продавам и затова не съм от топактьорите. Няма да се съглася някой да прави манифактура от мен."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай