Виолина Анчева: След саботажа на "Мис Национален отбор" нищо не може да ме уплаши

Виолина Анчева: След саботажа на "Мис Национален отбор" нищо не може да ме уплаши | StandartNews.com

21-годишната Виолина Анчева спечели конкурса "Мис Вселена - България". Тя взе приза в „Рейнбоу плаза" при закрити врати, за да бъдат спестени организирани атаки. На церемонията бяха допуснати само близки и роднини на участничките.

И така красивата софиянка има правото да представя страната на предстоящия световен конкурс "Мис Вселена", който ще се проведе в началото на 2017 година във Филипините.

Виолина спечели с безапелационен вота на журито в нейната полза. Тя разкри за "Стандарт", че изобщо не е очаквала това. "В първите няколко дни не можех да повярвам какво точно ми се случи. Всичко беше като сън. Сега вече осъзнах и съм много щастлива. Конкурсът се проведе в няколко тура. Водещ бе Иво Танев. Деветчленно жури с утвърдени личности в модната сфера и шоубизнеса оценяваше качествата на всяка една от нас. Задаваха ни въпроси на сцената", разказа още софиянката и сподели, че близките й са изключително горди с нея. Тя разкри и очакванията си за предстоящия конкурс във Филипините. "Трябва на 11-ти януари да съм заминала за Филипините. Ще остана там 20 дни, в които всички участнички ще се подготвяме за големият финал на „Мис Вселена", който ще е на 30-ти януари. В по-развитите страни има специални училища, в които момчетата с години се обучават как да бъдат „Мис" - походка, поведение, маниери... За съжаление в България нямаме подобен вид школи. Предстои ми усърдна подготовка - физическа и психическа. Ще имам уроци за правилна походка и поведение на подиума, водена от най-добрият хореограф в България - Милен Данков. Ще премина и обучение за грим и стайлинг, което ми е подарък от Ева Сереева. Предстоят още проби на тоалетите, изработени специално за мен от Поля Кинова и нейната модна къща "Палома фешън", разкри още Виолина, която е свалила 17 килограма, за да може да участва в "Мис Национален Отбор" и съответно в "Мис Вселена - България".
"Най-голямата борба беше със самата мен.

Успях да надвия мързела и апетита си

Имах нужда от силна мотивация и някой да повярва в мен. Въпреки, че не бях в топ форма и имах килограми за сваляне, не се поколебах да се явя пред журито. Магдалина Вълчанова и останалите много ме харесаха, но ми казаха, че трябва да сваля килограми. В началото ми беше трудно. Трябваше изцяло да променя навиците си и храната, която ям. Реших да тръгна на фитнес. За щастие попаднах при специалисти, които ми изготвиха персонален тренировъчен и хранителен режим. Имаше дни, в които не вярвах в себе си, че ще се справя. Искам да благодаря и на моят треньор, които ми даваше сили и не ми позволяваше да се откажа", сподели още Виолина.

На световния конкурс и неговия финал тя ще се появи с няколко официални рокли. Ива Партъчева, студент в Художествената академия от класа на топдизайнерката Мариела Гемишева, се е вдъхновила от картината на Майстора „Мома от Калотинци", за да изготви модернизирана версия на национален костюм. "И за да приличам максимално на картината, ще нося до Филипините рамка със себе си", добавя красавицата.

"След саботирането на "Мис Национален отбор" и това, което всички преживяхме, нищо не може да ме уплаши. В световния конкурс ще участват не само красиви, но и интелигентни и умни момичета - няма да има мръсни номера", добави Виолина. Тя е завършила 157 езикова гимназия "Сесар Вайехо". Учила е две години испанска филология в Софийския университет, но след това усеща, че това не е призванието й, кандидатства отново. В момента е първи курс Европеистика в Алма матер. "Ще гоня кариера на политик", добавя Виолина. Тя харесва книгите на Дан Браун. Любимата й е "Шестото клеймо". Любимият й филм е "Като Майк". "Гледах сериалът "Завръщането" заради поразителната прилика между мен и главната героиня - турската актриса Джансу Дере", споделя Виолина. Тя разкрива, че "нейното сърце не е свободно", но нищо повече. Любимите й спортове са плуването и баскетбола. Тренирала е 3 години в басейна. "Бях част от отбора на СПК "Шипка". Беше ми трудно съчетавам училището и тренировките. Лятото на 2006 г. паднах с колело и счупих крака си. Дълго време след това не можех да плувам, изгубих форма и реших да прекратя тренировките. В момента се занимавам активно с фитнес". Възхищава се на Христо Стоичков, Ивет Лалова и Кубрат Пулев.

Виолина смята, че често пъти залите и стадионите са празни, тъй като има малко родолюбци. "Подкрепяме, само когато някой наш спортист или отбор има успехи. В паденията оставяме спортистите сами. Всеки от нас има нуждата да усеща, че някой вярва в него", завършва Виолина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай