Citroen отчита скок в продажбите на DS

Citroen отчита скок в продажбите на DS | StandartNews.com

Citroen отчете сериозен ръст в продажбите на премиум марката си DS. От Нова година до края на юни от луксозните модели в целия свят са били продадени 63 800 бройки.

От лансирането на DS през март 2010 г. насам пък от Citroen са реализирали над 410 хил. сделки с луксозните си коли. Успехът през първото шестмесечие на 2014 г. се дължи предимно на китайския пазар, отбелязват французите. Там продажбите на DS нарастват до 10 482 броя, което е над 10 пъти повече спрямо реализираните през периода януари-юни 2013 г. 957 сделки. За невероятния успех на DS в Китай помагат сериозно и моделът DS 5 LS, предлаган засега само на местния пазар.

В Citroen имат големи очаквания за DS, която от 1 юни стана отделна марка автомобили и за второто шестмесечие на т.г. От този месец в шоурумите ще се появят обновените модели DS 3 и DS 3 Cabrio, автомобилната гама ще бъде допълнена от още по-иновативни системи и двигателите от серията BlueHDI. От септември във Франция ще бъде пусната в продажба лимитирана серия DS 4 с Wifi On Board, а в Китай ще се появи нов SUV модел, носещ името DS 6 Wild & Refined.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай