Facebook отби номера с бутона "Dislike""

Facebook отби номера с бутона "Dislike"" | StandartNews.com

Социалната мрежа Facebook днес започна тества  на нови функции на бутона "Like" за бърз коментар на съобщения, но без да създава директен бутон "Dislike" (не харесвам).

Емотиконите пък ще позволят на потребителите да изразят редица емоции, включително любов.
Пробната версия съдържа седем емоции. При натискането на новия Like-бутон ще излиза меню с емотикони, обозначаващи положителни емоции като любов и смях, а също отрицателни като тъга и гняв.

Първи, които днес ще пробват иновацията, са жителите на Ирландия и Испания.

Липсата на "Dislike" бутон обаче разгневи част от потребителите. Те смятат, че чрез седемте емоджита компанията проявява слабохарактерност и „отбива номера".

В средата на септември главният изпълнителен директор и основател на Фейсбук Марк Зукърбърг съобщи, че компанията работи по бутон "не харесвам".

„От години потребителите на Фейсбук искат да имат възможност да ползват бутон "не харесвам" като алтернатива на бутона "харесвам", каза Зукърбърг на събитие, на което отговаряше на въпроси, организирано в централата на компанията в Калифорния. Зукърбърг съобщи, че новият бутон е готов за тестване и скоро може да бъде пуснат за широка употреба, в зависимост от това как се представи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай