Huawei Nova Smart дебютира в магазините на Мтел

Huawei Nova Smart дебютира в магазините на Мтел | StandartNews.com

Най-новият смартфон в средния клас Huawei Nova Smart дебютира в магазините на Мтел. Новото устройство се отличава с модерен и минималистичен дизайн. То ще бъде налично в магазините и на сайта на телекома за 5,99 лева на месец или 99,99 лева в брой с абонаментен план Мтел без граници 3XL.

Смартфонът разполага с изцяло метално и тънко тяло с извит дизайн, който го прави удобен за хващане. На гърба на металния корпус е разположен сензор за пръстови отпечатъци, който добавя допълнителна сигурност към устройството. Телефонът има 5-инчов HD IPS екран с разделителна способност от 1280х720 пиксела. Сензорният дисплей e покрит с елегантно, леко извито предпазно стъкло.

Основната камера е 13MP с автоматичен фокус и LED светкавица. Тя поддържа аудиоконтрол, аудиозапис, може да засече усмивката на хората и прави висококачествени снимки. Предната камера е 5MP, която е снабдена с широкоъгълен обектив за по-големи селфита.
Oсемядреният процесор осигурява висока производителност на Huawei Nova Smart, който разполага и с 2GB оперативна и 16GB вградена памет. Последната може да се увеличи с още до 128GB посредством допълнителна SD карта.

Въпреки високата си производителност, Huawei Nova Smart се отличава и с висока издръжливост на батерията. Това се дължи на процесора, който е разработен по 28nm технология и е оптимизиран за по-голяма енергоспестяване. Батерията може да издържи до 2 дни нормална употреба с едно пълно зареждане.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай