Най-добрите коли за зимата

Най-добрите коли за зимата | StandartNews.com

Има автомобили, които малко или много помагат при заснежени или заледени пътища, дори ако "задкормилното устройство" не е свикнало да се движи по такива. Най-често това са коли със задвижване на четирите колела. Също така не е задължително автомобилът да е джип или SUV. На пазара има доста и обикновени коли 4х4. Кои обаче се представят най-добре върху сняг и лед? Отговор дава сайтът www.askmen.com.

Audi A4 3.2 Quattro


Audi има сериозни традиции в производството на сигурни и през зимата автомобили. Системата Quattro също не е новост. С последните си модернизации обаче тя стана още по-добър помощник на шофьора при тежки пътни условия. В случай, че A4 3.2 Quattro е семейният ви автомобил, освен да изпълнява задълженията си на такъв, той без проблем ще ви донесе и достатъчно положителни емоции, ако приемате зимните пътища по-скоро като възможност за забавление, а не за опасност.

Subaru Outback

Модел, който наистина може да се счита за легенда при зимното шофиране. Outback едва ли ще изненада някого с характерното за Subaru перфектно 4х4. Освен страхотните си качества и сигурно пътно поведение колата е и изключително функционална. В нея без проблем ще съберете цялото си семейство или пък компанията и ще отидете на ски. Благодарение на Outback през цялото време ще мислите само за пистата, вместо да се притеснявате ще събере ли колата целия багаж и ще ви закара ли където искате.

Volvo XC70

Мнозина биха се изненадали колко добре стои на пътя Volvo XC70 и как почти по нищо не отстъпва на доста по-сериозните си събратя. Комбито си е истински шампион през зимата. Дори стандартно разполага с много системи, характерни по-скоро за големите джипове със силни офроуд наклонности. Което го превръща в много сигурен за зимата автомобил и отличен избор, ако често ви се налага да карате по трудни заснежени или заледени терени.

BMW 535xi Sports Wagon

Въпреки че не се държи точно като M5, BMW 535xi Sports Wagon разполага с много добро сцепление върху пътя и паралелно запазва качествата на X-моделите на баварците. За шофьори, които обожават да карат кола и през цялото време да се наслаждават на това, BMW 535xi Sports Wagon е автомобилът, която ще отговори на ентусиазма им. Особено на този през зимата.

Saab 9-3 Turbo X

Добавянето на задвижване 4х4 към оборудването на Saab 9-3 го превръща в истински майстор на зимните условия. Това идва някак си естествено предвид факта коя е родината на марката и какви са там пътните условия през голяма част от годината. Неприятното е, че серията Turbo X е лимитирана и не е лесно да се добереш до някой екземпляр. Случи ли се това обаче, единственото нещо, което остава, е изборът на подходящи и издръжливи гуми, защото с тази кола непрекъснато ще ви се кара.

Suzuki SX4

Кросоувърът на японците е изключително подходящ вариант за хора, на които често се налага да се борят със зимата по шосетата. SX4 е компактен семеен автомобил, който се предлага със задвижване на 4-те колела и то с няколко режима. Освен това се предлага на много приемлива цена. Така Suzuki SX4 се превръща в изключително практичен избор пред опцията да се чудите как да излезете от паркинга след нощния снеговалеж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай