Новият Evoque идва през есента

Новият Evoque идва през есента | StandartNews.com

Подготвят и кабриолет на базата на тривратата модификация на кросоувъра

Компания Land Rover пристъпи към пътни тестове на новия кросоувър Range Rover Evoque. Очаква се премиерата на фейслифта на страхотния модел да се състои до края на годината, най-вероятно през есента. Първите шпионски снимки на всъдехода публикува сайтът Motorauthority.

Ако се съди по фотографиите, предната част на Evoque ще претърпи промени, които се изразяват най-вече в по-широки брони. Не е изключено моделът да получи доста стилистични решения от Land Rover Discovery Sport, който бе показан пред ноември миналата година на Международния автомобилен салон в Париж. От този модел в Evoque вероятно ще бъде внедрена новата мултимедийна система.

Двигателите за фейслифта на Evoque ще са 2-литрови 4-цилиндрови бензинови и дизелови от семейството Ingenium, които миналата есен дебютираха в седана Jaguar XE. Очаква се максималната мощност на бензиновия двигател да 200 или 240 к.с., а на дизеловия - 163 или 180 к.с. Купувачите ще могат да избират 6-степенна механична скоростна кутия или 9-степенна автоматична. Кросоувърът ще бъде достъпен както с предно задвижване, така и с 4х4.
В края на миналата година по време на пътни тестове във Великобритания папараци засякоха кабриолет на базата на 3-вратата модификация на всъдехода. Не е изключено неговата премиера да съвпадне с тази на "обикновения" Evoque, но продажбите му ще започнат не по-рано от 2016 г.

На автомобилното изложение в Монреал, Канада, преди няколко дни, дебютира Range Rover Evoque NW8. Той е част от серията специални модели на Land Rover, наречена "Вдъхновени от Британия". Този конкретен автомобил е вдъхновен от пощенския код на Северозападен Лондон - сърцето на творчеството през 60-те години на ХХ век и мястото, където се намира световноизвестната улица "Аби Роуд". "Нашите потребители обожават да персонализират автомобилите си и да ги напасват максимално към характера си. Evoque NW8 дава още една възможност за това. Смелата комбинация от цветове го прави автомобилът с най-изразен характер от цялата лимитирана серия", коментира шефът на дизайнерите на Land Rover Джери Макгавърн.

Evoque NW8 е във бял цвят Fuji White с уникален контрастен Firenze Red покрив и допълнителни елементи в същото червено. За интериора има избор между Ebony седалки от кожа Taurus. Подглавниците са бродирани, има и още множество подобни ексклузивни характеристики. Специална графика на Evoque за NW8 го отличава от останалите модели в лимитираната серия. Мотивът е вдъхновен от пешеходната пътека на "Аби Роуд", която стана световноизвестна от едноименния албум на "Бийтълс" от 1969 г.

От специалния Range Rover Evoque NW8 ще бъдат произведени само 1000 бройки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай