Разкриха тайни за iPhone 8

Разкриха тайни за iPhone 8 | StandartNews.com

Новият модел на Apple с корпус от течен метал

Корпорацията Apple може да се освободи от сканирането на пръстови отпечатъци Touch ID, съобщи аналитикът на компанията Pacific Crest Securities Анди Харгривз (Andy Hargreaves), цитиран от MacRumors.
По думите на специалиста, Apple планира
да измести сканирането на отпечатък под повърхността на дисплея, така че той да работи във всяка част на екрана. Но в компанията възникнали трудности с внедряването на технологията, затова може да се откажат от нея в полза на друг механизъм за биометрична идентификация, подобен на скенера на ириса на окото. Така също компанията може да сложи скенера на отпечатъците на задния край на устройството.
Порталът Mac Otakara цитира анонимни източници, според които най-скъпата версия на новия iPhone ще получи наименованието Edition (по аналогия с Apple Watch) и корпус от неръждаема стомана. Той ще е снабден с двойна камера.
Но, съдейки по последните патенти на компанията, iPhone 8 ще получи корпус от "течен метал". Този материал е особена сплав от цирконий, титан, никел, мед и други метали и по своята структура повече прилича на стъкло. При това той е достатъчно траен, устойчив на корозия и има висока устойчивост на износване. Сплавта може да скрие малките цепнатини

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай