Смартфони за богати

Смартфони за богати | StandartNews.com

Още с началото на своето съществуване мобилните телефони бяха не само средство за връзка, но и признак за високия статус на собственика им. Маркетинговият отдел на Apple явно отлично разбират това и представя продукцията на компанията като смартфони за успешни хора. В света обаче има множество серийни устройства, които са десетки, дори стотици пъти по-скъпи от iPhone. Представяме ви 5 от тях.

Vertu for Bentley - $15 800

В първото десетилетие на новия век компания Vertu бе считана за основен производител на елитни мобилни телефони в света. И макар че сега славата й малко позалезе, тя продължава да пуска на пазара устройства за богаташите, като например за собственици на автомобили Bentley. Смартфонът Vertu for Bentley бе създаден по поръчка на едноименната автомобилна компания, за да предлага на клиентите си не само кола, но и начин на живот. Устройството е на базата на Vertu Signature. Има 4,7-инчов екран със сапфирено стъкло, 13-мегапикселова камера, 64GB постоянна памет, 4-ядрен процесор Qualcomm Snapdragon 801 с тактова честота 2,5GHz и батерия с капацитет 2275 мАч. Корпусът е покрит с естествена кожа, благородни метали и скъпоценни камъни. Цената на базовия модел е 15 800 долара, което го прави най-скъпия сериен смартфон на Vertu.

Ulysse Nardin Chairman - $126 000

Швейцарската компания Ulysse Nardin, прочута с елитните си ръчни часовници, също реши да продава не само скъпи стоки, но и начин на живот. От 2012 г. тя предлага на клиентите си мобилни телефони под своя бранд, които струват десетки пъти повече от iPhone.

Компанията пусна цяла линия смартфони под името Ulysse Nardin Chairman. Те имат 3,2-инчов сензорен екран, 8-мегапикселова камера, модули за безжична връзка от различни формати, а също така предварително инсталирани приложения специално за собствениците на тези елитни устройства. От дясната си страна всеки такъв смартфон има механизъм за навиване като при ръчните часовници. Тук обаче с негова помощ може да се зареди малко батерията.
Смартфоните от линията Ulysse Nardin Chairman се различават един от друг не толкова по техническите си характеристики, а по нивото на инкрустацията на корпуса с благородни метали и скъпоценни камъни. Най-евтиното устройство струва 14 000 долара, а най-скъпото - 126 000.

Mobiado 105 Damascus - $10 000

Компания Mobiado е създадена през 2004 г. Във философията й лежи стремежът да пренесе опита на традиционните европейски манифактури в производството на съвременни мобилни телефони. Най-скъпият от тях в момента е Mobiado 105 Damascus.

Това не е просто смартфон, а скъпоценен аксесоар и авторско произведение на изкуството. Подобно на другите устройства на компанията, той е произведен ръчно в завода й в канадския град Ванкувър. Предният и задният панел на смартфона са изсечени от сапфир, а корпусът е направен от истинска дамаска стомана. Mobiado 105 Damascus има доста скромни технически характеристики, като екран с диагонал 2 инча и 2-мегапикселова камера. Най-важното в него обаче е статусът, който придава.
Цената на базовото устройство е 4500 долара, а най-скъпият вариант се продава за 10 000. Интересното е, че сайтът на Mobiado е достъпен само на два езика - английски и руски.

Aesir AE+ Y Phone - $53 000

Още един мобилен телефон, произведен от компания, прочута с елитните си ръчни часовници. Докато Ulysse Nardin Chairman заимства от базовите устройства само механизма за навиване обаче, Aesir AE+ Y Phone изглежда като аксесоар за китката.

На външен вид той прилича на ръчен часовник с каишка, която в дадения случай изпълнява функциите на клавиатура. Интересното е, че това устройство не може да прави практически нищо от това, с което се славят съвременните смартфони. Чуждо му е заснемането на цифрови фотоси, няма достъп до интернет. Единствената му цел е да прави и приема обаждания. Е, все пак Aesir AE+ Y Phone има още една функция - да поразява въображението на събеседника, когато собственикът на телефона небрежно го извади от джоба си.
Цената на Aesir AE+ Y Phone в златната му версия е 53 000 долара, а в сребърната - 9200. Устройството се произвежда в Дания.

GoldVish Le Million - $1,27 млн.

Докато гледат мобилния телефон GoldVish Le Million, дори собствениците на изброените дотук апарати ще се чувстват скромно печелещи хора, неспособни да харчат пари за скъпи аксесоари. Защото цената на това устройство е 1,27 млн. долара!

Парадоксално е, че колкото по-скъп е един телефон, толкова по-лоши са техническите му характеристики. Явно собствениците им нямат намерение да правят с тях снимки за Instagram или с часове да висят във Фейсбук. GoldVish Le Million има TFT дисплей с резолюция 176х220 пиксела и батерия с капацитет 950 мАч. По технически параметри това е телефон от средна класа от средата на миналото десетилетие. Но пък е направен от 18-каратово злато (розово, жълто и бяло) и е инкрустиран с диаманти. Задният му панел пък е покрит с крокодилова кожа от най-високото качество.
От GoldVish Le Million са произведени само 3 бройки. Благодарение на цената си телефонът попадна в Книгата на рекордите на Гинес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай