Теленор дава 78 000 лв. на ОУ „Пенчо Славейков"–Димитровград в конкурса „Дигитална класна стая"

Теленор дава 78 000 лв. на ОУ „Пенчо Славейков"–Димитровград в конкурса „Дигитална класна стая" | StandartNews.com

Теленор ще предостави 77 958 лв. на ОУ „Пенчо Славейков", гр. Димитровград за изграждане на високотехнологична лаборатория „Млад ум" в рамките на конкурса „Дигитална класна стая". Това обяви главният изпълнителен директор на Теленор Майкъл Фоли на официална церемония, която се проведе в училището с участието на кмета на община Димитровград Иво Димов.

„За мен е удоволствие да съм тук сред толкова млади и енергични „умове", които ще имат достъп до модерно технологично оборудване в своето училище. Според мен това е изключително важно, защото днешните деца все по-активно използват интернет и дигитални технологии в ежедневието си. И защото това улеснява достъпа до знания и насърчава развитието на ключови умения, които ще подготвят младежите за един по-свързан и дигитален свят", каза г-н Фоли.

С предоставената от Теленор сума училището ще закупи 3D принтер, виртуална пясъчна кутия, Lego Mindstorms комплекти, интерактивни маси с тъч-дисплей и преносими компютри. Модерното оборудване ще бъде използвано от над 600 ученици и 60 преподаватели в рамките на задължителната подготовка по различни общообразователни и специализирани предмети.

Миналата седмица стана ясно името на първото училище, спечелило финансиране в тазгодишния конкурс „Дигитална класна стая". СУ „Димитър Благоев", град Провадия ще получи над 90 000 лв. от Теленор за изграждане на виртуален център за 3D и дигитални технологии.

Инициативата „Дигитална класна стая" се провежда за втора поредна година като част от дългосрочната програма на Теленор за подпомагане на българското образование и младите хора в страната. До момента в конкурса са разпределени общо близо 360 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай