Теленор отпуска 90 000 лв. на СУ „Димитър Благоев" – Провадия в конкурса „Дигитална класна стая"

Теленор отпуска 90 000 лв. на СУ „Димитър Благоев" – Провадия в конкурса „Дигитална класна стая" | StandartNews.com

Теленор ще предостави 90 966 лв. на средно училище „Димитър Благоев", гр. Провадия за изграждане на интерактивен център за 3D и дигитални технологии. Проектът е сред двата, спечелили финансиране в конкурса „Дигитална класна стая" за 2016 г.

Новината бе обявена на официална церемония, която се проведе днес в училището. Участие в нея взеха главният изпълнителен директор на Теленор г-н Майкъл Фоли, директорът на СУ „Димитър Благоев" г-н Йордан Михалев и кметът на община Провадия г-н Филчо Филев.

„Вярваме, че изграждането на високотехнологична среда в българските училища е ключово за постигане на ефективен учебен процес, насърчаване на иновациите и креативността. Затова миналата година представихме конкурса „Дигитална класна стая", който дава възможност на всички общински и държавни училища да се включат. Щастлив съм да отбележа, че тази година имаме двойно повече участници - 80 училища от 41 населени места, което доказва необходимостта от подобни инициативи. Ще продължим да провеждаме този конкурс ежегодно като важна част от нашата стратегия по корпоративна отговорност", каза г-н Фоли.

Предоставената от Теленор сума ще бъде използвана за закупуване на 84-инчов тъч дисплей, маси с тъч скрийн, 3D проектор, 3D принтер, 3D камера и хибридни лаптопи. Мобилното оборудване ще бъде използвано в мултифункционално учебно пространство с два работни модула – дигитална и 3D зала, което бързо и лесно може да бъде преобразувано в общо пространство при масови мероприятия. Всички учители и ученици ще имат възможност свободно да използват новото технологично оборудване за визуализиране и улесняване на учебния процес.

Предстои да бъде обявено и второто българско училище, което ще получи финансиране в рамките на тазгодишния конкурс „Дигитална класна стая". Общият му награден фонд е до 200 000 лв., а всеки печеливш проект получава от Теленор финансиране в размер до 90% от общата си стойност и до 100 000 лв. Инициативата се провежда за втора поредна година като част от дългосрочната програма на Теленор за подпомагане на българското образование и младите хора в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай