Телевизията от VIVACOM с най-висока оценка на потребителите

Телевизията от VIVACOM с най-висока оценка на потребителите | StandartNews.com

Резултати от маркетингово проучване сочат, че VIVACOM е с най-висока обща оценка сред четирите най-големи доставчици на ТВ услуги в България, съобщиха от компанията. В него потребители са дали своята лична оценка за качеството на телевизионния сигнал, звук и картина, както по тип телевизионна услуга – интерактивна, сателитна и кабелна, така и според вида ТВ канали – съответно HD и SD. Според класацията на участниците в изследването:

- VIVACOM IPTV заема първо място в общото класиране от всички доставчици, тествани в изследването;
- Сред доставчиците на сателитна цифрова телевизия (DTH), VIVACOM е на първо място;
- Сред доставчиците на интерактивна телевизия (IPTV), VIVACOM е на първо място;
- На база класирането на HD каналите, интерактивната телевизия на VIVACOM (IPTV) заема първо място.

Проучването е проведено от агенция „Маркет тест", специализирана в маркетинговите изследвания и проучвания на потребителските нагласи. То се базира на оценката на реални потребители за качеството на картината, звука и сигнала.

Изследването е проведено два пъти, през януари и ноември 2016 година, във всяко от което са взели участие по 20 потребители на платена телевизия, мъже и жени на възраст между 18 и 59 години, които гледат повече от 1 час телевизия на ден.

Оценени са 8 телевизионни канала, поравно групирани според типа сигнал стандартно качество (SD) и високо качество (HD). Участниците са разделени на две групи, оценяващи по 4 канала. На всеки частник е била предоставена възможността да класира качеството на звука, картината и сигнала на седем екрана без достъп до логото и името на доставчика. Респондентите в проучването са класирали всички ТВ екрани от 1-во до 7-мо място, като на 1-во са поставили най-предпочитания, така резултатите се базират на 80 наблюдения за всеки тип телевизионен сигнал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай