Животът се променя. Нови технологии, ново оборудване и нови продукти навлизат бързо в нашия живот.Това, което беше нечувано за предишните поколения, днес вече не е нищо необичайно за нас, и тази трансформация се случва всеки ден, пише profit.bg.
Вижте няколко неща, които вече са факт, а само допреди няколко години звучаха като научна фантастика.

1. Робот човек
Това може да е научна фантастика в момента, но никога не казвайте никога! Кой знае? Може да станем свидетели на това, че човешкият мозък е свързан с компютър по-рано, отколкото мислим.

2. Перфектен изолационен материал

Учените са измислили специален материал, наречен аерогел, който основно е гел, пълен с невероятно малки дупки. Дупките са толкова малки (говорим за нанометри), че газовите молекули не могат да преминат през тях, и това дава на този материал перфектна изолационна способност.

3. Роботите с интелект

Google се фокусира върху разработването на роботи със самоличности и различни настроения. Ще се карат ли те със собствениците си за различни неща, е големият въпрос, на който предстои да научим отговора?

4. Hyperloop

Hyperloop е супербърза транспортна система с очаквана скорост от 760 мили/ч. Влаковете преминават през тръба под вакуум, използвайки технологията за магнитна левитация.

5. Изкуствен интелект (AI)

Google DeepMind работи върху невероятна система, наречена AI, която може да направи много неща и дори да научи различни нови умения. AI дори успя да победи номер едно в света в играта Go.

6. Пътешествие до Марс

Въпреки че може да звучи като фантазия, изглежда, че този ден е по-близо, отколкото си мислим. Само гледайте да не забравите никого на Марс.

7. Дрехи за свръхчовешки умения

Искате ли да бъдете наистина силни? Няма нужда да прекарвате часове във фитнес залата! Просто вземете този специален костюм и вие сте свръхчовек.

8. Самоходни превозни средства

Много производители на автомобили работят върху коли със собствено управление. Много скоро няма да се притесняваме да изберем определен шофьор, колата ще се движи сама.

9. Роботи за домакинска работа

Това е мечта на всеки. Страхотно е да имаме съдомиялна машина у дома, но не е ли страхотно да има някой (или нещо подобно), който да може да я зареди и след това да махне съдовете?

10. Биогориво

Биогоривото вече е тук, а количеството му става все по-голямо. Някои компании вече търсят начин да превърнат отпадъците от кафе в биогорива. Надяваме се, че и те ще миришат като кафе!

11. Космически балон

Независимо от това колко нереалистично звучи, балони с горещ въздух може да станат популярни за пътуване в Космоса. Те могат потенциално да достигнат 30-40 км над морското равнище. Въпреки че "космосът" започва на 100 километра над Земята, те са много впечатляващи.

12. Автомобили, които разпознават, ако сте пил

Американската национална администрация по безопасност на движението по пътищата разработва оборудване, което може да сканира пръстите и да анализира дъха на водача за нива на алкохол. Това е блестящо, защото твърде много инциденти се случват именно заради алкохола.

13. Интернет за всички
Няма да има повече притеснения за паролите за Wi-Fi или бавен интернет! Ще получите достъп до невероятно бърза интернет връзка, където и да сте. Илон Мъск и Ричард Брансън планират да покрият цялата планета.

14. Умни етикети за храни

Около 30% от произведената храна се губи, защото я изхвърляме след изтичане на годността й, посочена на етикета. Независимо от датата има голяма вероятност, че няма нищо лошо в храната, но как можем да знаем със сигурност? Тези етикети могат да ни помогнат. Първоначално те са нормални, но се разпадат с времето. Колкото повече храната се разваля, толкова по-бързо и етикетът се разрушава.

15. Безболезнено отстраняване на татуировки

Процесът на премахване е скъп, болезнен и често оставя белези. Канадски студент разработи крем, който стимулира растежа на нови клетки и заличава мастилото.

16. Дронове за доставка

Все повече и повече хора пазаруват онлайн и използването на дрон изглежда е евтин и надежден начин на доставка. Ще трябва ли да измислим светофари за тях, за да избегнем катастрофи?

17. Протези

Много скоро можем да видим хора с протезни крайници с различни екстри и "кожа", толкова чувствителна, че може да "усети" докосване или температура.