26% от американците вече не ползват Фейсбук

26% от американците вече не ползват Фейсбук | StandartNews.com

Около 26% от потребителите на Фейсбук в САЩ са отстранили мобилното приложение от устройствата си през изминалата година в светлината на скандалите с безопасността и случаите на кражба на лични данни. Това съобщи телевизионният канал Си Ен Би Си.

Той се позовава на резултатите от проучване, проведено от американския изследователски център "Pew Research Center". Според наличните данни 54% от анкетираните са променили настройките за поверителност на своите страници в социалната мрежа на фона на скандалите с изтичането на лични данни през изминалата година. 42% от запитаните са заявили, че са решили да „си вземат почивка" и временно да спрат да използват Фейсбук.

Ако вземем само потребителите на социалната мрежа на възраст от 18 до 29 години, сред тях броят на премахналите мобилното приложение от своите устройства е 44%. В същото време, както отбелязва Си Ен Би Си, проучването не засяга приложението Инстаграм, което също е собственик на компанията Фейсбук.

Изследването е проведено от края на май до началото на юни тази година, сред около 3 400 американски потребители на Фейсбук над 18-годишна възраст. Източник: БГНЕС САЩ Фейсбук

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай