5 мъжки клишета при раздяла

5 мъжки клишета при раздяла | StandartNews.com

Мъжете са колкото предвидими, толкова и трудни за разбиране. Всяка жена обича да се чувства единствена и ценена. Обаче понякога може да попадне на недотам оригинален типаж, който я сваля с популярни лафове - и приключва до там. Колкото и да не ни харесва, някои неща трябва да се преглъщат. И да не забравяме, че външната красота привлича, но вътрешната красота пленява.

*Затрупан съм с ядове

Необяснимо, но факт - някои мъже наистина не порастват. Те може да са много умни и начетени, обаче да нямат куража или дар словото да приключат отношения подобаващо. Крият се зад клишета като "имам много проблеми" и по този начин ти връзват ръцете за следващи ходове, защото не е редно да досаждаш. Претрупан съм от ангажименти, нека да ми отмине лудницата, ще чуете още от него. Това е хитра и често използвана тактика, която обаче разкрива, че той даже не си прави труда да измисли нещо по-оригинално и според ситуацията.

*Проблемът не е в теб, а в мен

Някои господа преиграват и се изкарват толкова жалостиви душици. Уж като джентълмени признават "вината" си за края на връзката, за да не оставят дамите с наранено самочувствие.
Може да си измисли какви ли не извънземни обяснения защо не може да си позволи да бъде с теб. Че се страхува от обвързване. Че майка му не го е целувала за лека нощ и има притеснение от близост с жени. Че не знае какво иска от живота. Все неща, дето е дочул оттук оттам и няма собствена версия за случващото се.

*Не те заслужавам

В този вариант може да чуете и налудничави фрази като: "Обичам те и затова трябва да те пусна", "Ти си удивителна, но трябва да си взема отпуск от жените". "Точно в този момент искам да съм асексуален". Ще каже още и че не може да ви осигури това, от което вие имате нужда. Ще се направи на рицар в оставка само и само да се измъкне, като обаче ви накара да се чувствате интересна. Което по презумпция не звучи толкова кофти, стига да не беше билет за екстрадиция от негова страна.

*Стресиран съм и имам много работа

В превод горното означава: "Не се интересувам от теб чак толкова". Това е повече от досадно обяснение и чак ви нанася и душевни щети, защото може да се заразите от приказките му и да се почувствате и вие като преуморена от работа. Да ви стане унило и безнадежно. Да ви депресира. Само дето всички знаем, че искаш ли да видиш някого, и морета ще преплуваш, и планини ще претуриш, за да го сториш. Така че ясно е - подслъгва. А и като толкова лесно се стряска, подарете му на раздяла ваучер за курс за бой скаути, защото явно трябва да се върне една-две степени назад във времето за уроци по справяне с трудности.

*Сега не можем да бъдем заедно, но някой ден...

Уж нарочно оставят вратичка, че да не ви боли много от раздялата и да живеете за едното голо утре. Каквото няма да настъпи. Съвсем ясно е, че се измъква, но се страхува да бъде откровен докрай. Не спирам да мисля за теб, но много неща стоят между нас. Различни сме и въпреки това с времето може и да се получи. Нека си вземем почивка един от друг. Е, да, ама животът се случва тук и сега и няма "после" в любовта. Така че давайте смело напред и нека следващият влезе!

Номерата на свалячите

*Само ти ме правиш истински

Ще излезе с номера, че само вие от цялата Вселена го разбирате и си струва да ви се довери. И понеже това е така, само пред ваша милост има честта да се покаже истински - откровен, неподправен. Само дето ако е истина, щяхте да го разеберете и без да го декларира с думи. Така че внимавайте - високопарните изявления невинаги вещаят нещо "истинско".

*Този миг никога няма да се повтори

За да се разнежите и да сте му като памук в ръчичките, ще ви говори поетични неща - как иска да запечата момента, защото не прилича на нищо друго, което е преживял досега. Отвърнете му с репликата от "Емануела" и ала Гьоте: "О, миг поспри, ти си тъй хубав!... Но замръзне ли мигът - край на хубостта му!.

*Как не съм те срещнал досега

И ще продължи да ви успива с реплики като "Имам чувството, че се познаваме от години!". Все шаблони, ама като ги чуем на глас, може и да се хлъзнем. Защото кой не копнее за голямата любов и не иска да се чувства специален?! А когато уж се чуди как чак сега ви вижда, то е за да ви прилъже, че едва ли не има някаква предопределеност и сте родени един за друг и току-виж угодите на всяка негова прищявка.

*Каква е зодията ти

Не е сигурно колко хора използват подобни свалки, за да заговорят момичета, но тези, които го правят, трябва да спрат веднага. Така още в първия миг става ясно, че никаква спонтанна и оригинална мисъл не тече между двете полукълба. Зодиите са нещо общо, а всеки човек обича да се чувства уникален.

*Горещо ли е тук

Може и да попаднете на майтапчия, който обича да се занася и да го избие на всякакви небивалици. "Ще ми дадеш ли упътването към сърцето ти, защото загубих моето в очите ти?", "Би ли ме пипнала, за да кажа на приятелите си, че ангел ме е докоснал?", "Освен че сте секси, с какво друго си изкарвате хляба?", "Вярвате ли в любовта от пръв поглед, или да вляза отново?". Както и "Какво е усещането да си най-красивото момиче в това помещение?", "Мога ли да те изпратя до вас? Родителите ми са ми казвали да следвам мечтите си!", "Мога ли да те снимам? За да кажа на Дядо Коледа какво искам за Коледа!". Но пък как да му се сърдиш на подобен екземпляр - явно прави всичко възможно да те разсмее, а смехът е дефицитна и затова почти безценна стока в пазара на мъжко-женските отношения. Стига да не стане нахален и да подвиква: "Хей, търся едно съкровище, може ли да огледам около гърдите ти?" или "Прекрасни крака! В колко отварят?".

Накрая помнете една изпитана истина - не е толкова важно с кого излизате, а дали е в подходящия момент. Ако срещнете правилния човек в неточно време - вече е зает или държи на обучението си на първо място, или е сломен, или каквото и да е друго, е сърцеразбиващо. Се ла ви! Има и такива случаи и вината не е ничия!

Но един ден ще срещнете някой страхотен мъж в най-удобния момент. Той ще е завършил училище, ще има добра кариера, ще му е втръснало от банални срещи и ще иска нещо по-сериозно. С вас!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай