Меган Маркъл – актриса, активист и защитник на правата на жените

Меган Маркъл – актриса, активист и защитник на правата на жените | StandartNews.com

Мегън Маркъл познава славата отдавна – става световноизвестна още преди да се влюби в Хари – с ролята на Рейчъл Зейн в американския сериал "Костюмари".

Родена е на 4 август 1981 г. и е израснала в Лос Анджелис, а до пламването на кралската любов живее в Торонто. Баща й е с холандски и ирландски корени, а майка й – афроамериканка. Той – телевизионен осветител, носител на награда "Еми", тя – инструктор по йога.

Истинското й име е Рейчъл – като на героинята й от "Костюмари". Меган е презимето й, с което се представя пред публиката.

Районът, в който е расте, е наричан "Черния Бевърли Хилс", средната цена на дом там е 770 хиляди долара.
Учи в частно начално училище, в девически католически колеж и се дипломира в Северозападния университет със специалност "Театър и международни науки" през 2003 година. Тогава започва и кариерата й.

"Костюмари" я изстрелва в света на известните и както се твърди, в полезрението на Хари. Играе в него от самото му начало през 2011 г..

През септември същата година Меган казва "да" и в реалния живот – на филмовия продуцент Тревър Енгелсън. Бракът им обаче се разпада след две години. За да срещне принца 3 години по-късно на парти в Лондон и да приеме предложението му за брак миналия ноември.

„Опитвахме да изпечем пиле и беше просто невероятна изненада. Толкова сладко, естествено и много романтично. Той падна на коляно", казва Меган.
Хуманитарен работник и защитник на правата на жените, тя пътува до Руанда като част от кампания за достъп до чиста вода.

„Не става дума само за питейната вода. Това, което се прави за образованието, за задържането на тези деца в училище, за здравеопазването, всичко е свързано. И виждаме как един източник на живот е източник на всичко това. Това е най-големият ми урок и от тук съм много благодарна за нег. И за уроците по танци, също", казва Меган.

Когато е само на 11 години, тя принуждава производител на сапун да промени реклама, като пише писмо до тогавашната първа дама Хилари Клинтън и други известни личности. Гневна от посланието, че мястото на жените е в кухнята.
„И след няколко седмици за моя изненада получих окуражаващи писма от Хилари Клинтън, Линда Алърби и Глория Олред.

След около месец фирмата промени рекламата си за препарата. Точно в този момент осъзнах силата на моите действия", заявява Меган.

Получава бурни овации, включително от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун за речта, в която обяснява всичко това по повод Международния ден на жената през 2015 г.
Мисията й продължава и в кралското семейство.

„Често чувам хората да казват, че помагаме на жените да намерят своя глас. Категорично не съм съгласна с това, защото жените не трябва да търсят гласа си. Те имат глас. Трябва да имат възможност да го ползват и хората да са насърчавани да ги слушат", категорична е Маган Маркъл.

Присъствието й в социалните мрежи преди годежа е забележително – милион и 900 хиляди души я следват в „Инстаграм", а над 350 хиляди в „Туитър". Сега профилите й са изтрити, а след сватбата за публичния й образ ще се грижат от двореца Кенсингтън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай