Най-шантавите курсове в университета

Най-шантавите курсове  в университета | StandartNews.com

Много млади хора се чудят каква университетска специалност да изберат, кое ще им бъде най-интересно, но в същото време и най-полезно, с добра реализация. На Запад обаче има много забавни курсове, които младежите избират, дори не всички да дават добри перспективи за развитие.

Обучение по приключения

Може да изберете обучение по приключения. В информацията за този курс пише, че той ще ви научи как да разкриете на децата и възрастните вълшебоството на невероятната природа, която ги заобикаля и да ги накарате да се възползват от вълнуващите възможности, която тя им предлага. Да им покажете, че има много предизвикателства и приключения, от които трябва да се възползват, което ще помогне за личностното им развитие и за откриване на себе си. Тази програма може за запишете в американския университет Plymouth State University. Сред дисциплините, които се изучават, са основи на скалното катерене, плаване с кану и каяк и т.н. С тази специалност ще сте идеални за работа в национален природен парк, може да работите и на различни атракциони.

Бийтълс, попмузика и общество

Една от най-интересните програми, които предлагат висшите учебни заведения, е т. нар. "Бийтълс, популярна музика и общество". Тя е перфектен избор за музикалните маниаци и, естествено, за почитателите на Бийтълс. В описанието на програмата се казва, че студентите ще проучат внимателно огромното влияние на музиката на ливърпулската четворка върху идентичностите, публиките, етническите общества, индустриите и т.н. Както може да се досетите, това се изучава в родния град на Бийтълсите - Ливърпул, Англия. Университетът е Liverpool Hope University (UK). Излизате с квалификация специалист по науките за популярна музика, специалист по историята на Бийтълс.

Мениджмънт и технологии
на боулинг индустрията

Ако сте запален фен на боулинга, това е вашят курс. Той се предлага в Vincennes University, Индиана, САЩ. Учи се обща информация за боулинга като индустрия и се подготвяте за кариера в тази сфера. Сред дисциплините в тази специалност са управление на боулинг пистите, поддръжка на пистите и кеглите и т.н. Ще знаете повече за историята на боулинга, но и практиката ще ви е полезна – подреждане на кегли, почистване на улеите и т.н. Освен като мениджър, може да работите и в отдели като продажби, реклама, а дори като техник.

Цитрус

Програмата "Цитрус" звучи много шантаво, но и интересно. Студентите, които изберат това, учат как да засаждат, да поливат, да кастрят плевели, да идентифицират пестициди, за да поддържат възможно най-добре цитрусови дървета. Ще ви обучат и как да събирате реколтата от цитруси. Има курс, наречен "Въведение в цитруса". Освен като фермери и като служители в компании, произвеждащи цитруси или сок от цитруси, може да се реализирате и като работник в лаборатории, които проучват цитрусовите плодове. Ако искате да учите това, запишете се в американския Florida Southern College

Професионална бавачка

Ако обичате малки деца и искате да работите с тях, не е задължително да записвате някакъв вид педагогика. Можете да станете перфектната бавачка, като преминете обучение за това в университета Sullivan University, Кентъки, САЩ. Дипломиралите се бавачки могат да се реализират в детски болници, дневни центрове, частни домове и школи за извънкласни занимания. В университета ще разберете как да научите децата на етикет, как да им приготвяте питателни и полезни закуски, как да комуникирате ефективно с тях и с родителите им, как да давате първа помощ, как да помагате на малките да учат и т.н.

Отглеждане на канабис

Специалността "Отглеждане на канабис" е една от най-любопитните. Там ще ви покажат най-добрите техники за отглеждане на канабис, като се споменава, че има много практически курсове. Това се случва в Oaksterdam University, Оукланд, Калифорния, САЩ, открит през 2007 г.

Дейвид Бекъм

Това всъщност е курс, част от прогарамата по спорт, медии и култура. Курсът е добър вариант за привържениците на футбола и по-специално за феновете на английския футблост Дейвид Бекъм. Има и по-общи предмети като история на спорта, социология и т.н., но ще имате и много лекции, посветени на един от най-добрите футболисти на Англия. Мястото е University of Staffordshire, Стафордшър, Англия.

Специалист по кокошките

Може да станете специалист по изследване на кокошки, ако решите да запишете този курс в щатския North Carolina State University. Плюсът е, че студентите изучават внимателно и пуйки, и патици, не само кокошките. Ще разберете всичко за навиците на тези домашни птици и начинът, по който да им осигурите комфортен дом. Има задължителни часове по химия и биология, но основният фокус е върху това как да отгледате малки, сладки пилета, пуйчета и патета, които да се превърнат в продуктивни кокошки, пуйки, патки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай