Нов живот за старите дънки, без да даваме луди пари

Нов живот за старите дънки, без да даваме луди пари | StandartNews.com

Накъсани, сякаш състарени, протрити, тези дънки изглеждат сякаш сме се борили с някакво много страшно зверче, но точно такива са супер актуални напоследък. Но как да се сдобием с тях, без да даваме луди пари за нова модна находка в гардероба ни?

Вижте как да си ги направите сами в новото видео на Natali's Beauty.

Първо, разбира се, трябва да имате най-обикновени дънки. С няколко условия:

1. Да са стари и изобщо да не ви пука какво ще им причините. Или пък да се сдобиете с такива от магазина, но да не давате много пари за тях.

2. Освен това е добре да са малко по-плътни и от вътрешната страна да са по-светли - обърнете и вижте добре материята. Идеята е хем да са разкъсани, хем да имат нюанси, затова светлите нишки в тях са един препоръчителен елемент.

3. И не на последно място - ако искате да има конци, най-добре дънките да са еластични. Иначе рискувате да се занимавате с много фина обработка на плата и накрая при първо сядане или клякане тънките нишки в областта на колената да се скъсат под напрежението.

Следващата стъпка - изберете много добре какъв точно модел дънки искате.

Огледайте снимки в интернет и се спрете на точен модел. В случая Наталия е избрала дънки на Ким Кардашиян, които изглеждат страхотно и не са много трудни за пресъздаване. А мотивиращото е, че нейните струват около 230 долара. А вашите, в долари – биха стрували около 10!

И не на последно място - вижте на живо как биха ви стояли подобни дънки, снимайте се с тях в съблекалнята, за да знаете къде точно искате да са позиционирани разкъсванията.

Ще ви трябват още креда или сапунче, за да отбележите къде да направите разкъсвания, фина ножица, пемза, самобръсначка и пинцета - всякакви неща, с които да разпокъсате дънките. Предварително ги обличате и с кредата отбелязвате къде искате да ги "съсипете". Това е важна стъпка, не я пропускайте.

А сега е време за творчество - първо минете с пемза през мястото, за да избелее леко. След това направете фин прорез с ножичката по ширина. Минете отново с пемза, пак с ножица ако се налага и с пинцета започнете да издърпвате нишки по този начин, за да се получи красиво раздрани дънки. Така стъпка по стъпка, внимателно направете колкото си прорязвания искате.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай