Петима стрелци в кабинета

Петима стрелци в кабинета | StandartNews.com

Лили Павлова, Вежди, Николина Ангелкова, Даниел Митов и Петър Москов винаги целят десетката

Петима майстори на точния мерник опъват тетива във втория кабинет на Бойко Борисов.

Министърът на туризма Николина Ангелкова първа ще черпи от представителите на прочутата зодия Стрелец - на 30 ноември. Дамата, която в служебното правителство отговаряше за транспорта, досега няма пропусната цел - до Бостън и назад. Има серия от дипломи на няколко езика, заради които преди време се класира сред елита на младежките международни лидери.

На 4 декември е роден Даниел Митов - дипломат номер едно, който беше признат и от служебния премиер Георги Близнашки. Няма съмнение, че на Даниел му върви - не само защото се е появил на белия свят навръх празника на света Варвара.

Вицепремиерът Лили Павлова, доктор по икономика и министър на регионалното развитие, получава своите подаръци на 6 декември. Изисканата брюнетка винаги попада в десетката под покровителството на cвети Никола.

На 14 декември празнува Вежди Рашидов - за втори път министър на културата. Няма съмнение, че предпочита длетото, четката и молива пред всички останали възможности за превъзходство.
"За първи път хванах автомат в казармата. Открай време нямам навик да натискам спусъка - макар че откакто съм роден, все съм мишена. Не обръщам внимание на стрелите - оставям ги да преминават покрай мен. Като министър не притежавам нито мерник, нито оръжие. Личните мишени остават извън вратите на "Стамболийски" 17. В свободния си живот боравя с "оптически мерник на снайпер", споделя прочутият скулптор.

На 14 декември шампанското ще гърми д-р Петър Москов - министърът на здравеопазването. Лекарят, който е член на една от най-мощните интелектуални династии сред строителите на съвременна България, е поклонник най-вече на речта. И въпреки че е експерт в анестезиите, предпочита да убеждава хора в трезво съзнание.

Стефан Данаилов, доайенът в 43-ото народно събрание, също владее тънката реч. Той обаче не си поплюва с оръжията - макар и само пред камерите.

Подполковник Ламбо: Стоически понасям стрелите

- Професоре, с какви патрони сте стреляли най-често?

- И с истински, и с халосни. Изстрелял съм хиляди патрони в българското кино с всякакъв вид оръжие. Хващал съм дори лък и прашка. Освободих се от военна служба като свеж младши сержант. После киното ме "удостои" със звание майор Деянов. Но когато навърших 60, изведнъж ме дариха с лично оръжие и комплект пагони на подполковник. Човек не знае какво място в строя ще му отреди съдбата.

- Случвало ли ви се е да бъдете мишена?

- Денонощно съм мишена. На любовта на хората, а понякога и на злобата на някои от тях.

- Как неутрализирате стрелите на другите към вас?

- Не се и опитвам. Понасям ги стоически.

- Често ли си представяте, че вдигате мерника на някого - и как се борите с този мерак?

- Нямам "ловджийски" мераци дори към животни, а камо ли към хора. Не държа "на мерник" никого, но не забравям доброто. За "злото" нямам сетива - то само се наказва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай