Принц Хари нарушава традицията: слага брачна халка

Принц Хари нарушава традицията: слага брачна халка | StandartNews.com

Принц Хари ще наруши традицията и ще носи брачна халка на безименния си пръст на лявата ръка, съобщиха Ройтерс и ДПА.

Обикновено представителите на кралското семейство от мъжки пол не слагат този венчален символ. Брачната халка на Меган Маркъл ще е съобразена с традициите и ще бъде от уелско злато.

Прабабата на принц Хари, кралица Елизабет и по-късно кралица-майка, е първата, чиято халка е изработена от уелско злато, когато се омъжва за бъдещия крал Джордж Шести през 1923 г. Нейният пример е последван от сегашната кралица Елизабет, когато се омъжва за принц Филип през 1947 г. След това традицията се спазва от всички в кралското семейство, включително и от принц Уилям. Халката на Меган Маркъл е изработена от бижутерийната къща "Клийв енд ко." в лондонската им работилница.

През 1981 г. компанията "Клогау" подари на кралицата кюлче уелско злато от една от двете си мини, от което да бъдат изработвани халките на бъдещите кралски булки.

Брачната халка на принц Хари е от платина с текстура. Венчалните пръстени и на булката и на младоженеца ще бъдат поверени най-напред на сватбената церемония в параклиса "Сейнт Джордж" на брата на принц Хари, принц Уилям, който е и негов кум.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай