Разкриха тайната на най-добрата диета

Разкриха тайната на най-добрата диета | StandartNews.com

Водени от желанието си да отслабнат, хората постоянно се подлагат на диети. Кой обаче е най-добрият хранителен режим за борба с излишните килограми?

Нисковъглехидратната, нискомаслената, веганската диета или постенето? Отговор на този въпрос дават американски специалисти, анализирали редица проучвания по темата, пише в. "Дейли експрес".

"Присъдата", произнесена от експерти от Дружеството на ендокринолозите и учени от университета на Луизиана вероятно ще изненада мнозина. Анализът на проучвания върху диетите е показал, че в дългосрочен аспект няма съществено значение кой точно хранителен режим се спазва.

Независимо дали е нисковъглехидратна или нискомаслена, всяка диета дава резултат и води до отслабване. Това, което прави хранителният режим успешен, е колко старателно се придържат хората към него. Генетичният фактор също играе роля, която обаче не е достатъчно добре проучена.

"Проблемът с диетите е, че често има разминаване между "козметичните" очаквания на хората, които ги спазват, и това какво реално може да се постигне чрез хранителен режим и тренировки.

"Скромната" загуба на между пет и 10 процента от теглото осигурява съществени ползи за здравето, но обикновено не отговаря на козметичните промени, които човек очаква", обяснява Джордж Брей от изследователския екип.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай