3 300 лева за шамар на учителка

3 300 лева за шамар на учителка | StandartNews.com

3 300 лева обезщетение ще плати на учителката ни сани си, хулигантстваща майка, шамаросвала преподавателката в школото, където учи детето й.

Районният съд в Разград реши 47 годишната Шехризаде Хасанова да обезщети преподавателката по български език Румана Мартинова, задето малтретирала и унижавала на работното й място.

Скандалът се разрази през март тази година в коридора на основно училище „Никола Икономов" в града. Там разгневената майка се нахвърлила върху учителката, защото била взела хилката за тенис на сина й. Петокласникът бил наказан, защото играел с топчето в час. Според майката санкцията пречела на подготовката на момчето за състезателен турнир и освен това била много скъпа.

Наказателното преследване установи, че Мартинова е пострадала и осъди майката на 1 година условно. Учителката от своя страна цзаведе граждански иск за претърпени страдания. Стана ясно, че преподавателката се е пенсионирала преждевременно, защото й било неудобно от колегите и учениците, свидетели на нейното публично унижение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай