4 са в болница от катастрофата на пътя Сливен-Ямбол

4 са в болница от катастрофата на пътя Сливен-Ямбол | StandartNews.com

4 от всичките 15 пострадали при катастрофата между автобус и ТИР на пътя Сливен-Ямбол, са хоспитализирани в областната болница в града под Сините камъни. Най-тежко пострадал е 60-годишният шофьор на автобуса, марка "Сетра". Той е с фрактура на левия крак. Извършена му е операция, но предстоят още интервенции, съобщи пред журналисти д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор по медицинските дейности на леченото заведение.

Шофьорът е настанен в отделението по реанимация. Другите трима са жени от колектива учителки от Ахелой, пътуващи в автобуса. Две от тях, на 58 и на 56 години, са настанени в неврохирургия с контузни рани по главата и тялото, а пациентка на 44 години е с лицево-челюстна травма, каза д-р Хрисантов. Ощно на 9 души е оказана лекарска помощ в нашата болница, обясни лекарят. От районна прокуратура в Сливен съобщиха, че е започнато досъдебно производство за настъпилото ПТП в ранния следобяд на 25 май. Към момента се извършва повторен оглед на местопроизшествието и се разпитват свидетели. Предстои да бъдат назначени множество експертизи, които да установят размера на настъпилите значителни материални щети, казаха от прокуратурата. Стана ясно, че шофьорът на турския тир, който е румънски гражданин, е отказал хоспитализация.

Оказа се, че "ловецът на бежанци" - Динко от Ямбол е помогнал на 7 от пасажерите на автобуса в първите минути след инцидента. Динко се озовал на местопроизшествието случайно, пътувайки от Ямбол за Сливен със своя бял мерцедес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай