Зъболекар се дърпа да замести Мая Манолова

 Зъболекар се дърпа да замести Мая Манолова  | StandartNews.com

Стоматологът от Дупница д-р Иван Ибришимов би трябвало да замести в парламента избраната вчера за омбудсман Мая Манолова. Той е втори, след нея в листата на „БСП лява България" в кюстендилски избирателен район, където манолова е избирана досега за депутат. Преди дни обаче Инициативен комитет обяви кандидатурата на д-р Ибришимов за кмет на Дупница, а в последствие зъболекарят, който беше народен представител в миналия парламент и е член на Националния съвет на БСП, получи и подкрепата на столетницата в родния си град.

Още преди да бъде избрана за омбудсман Манолова, като й пожела успех Ибришимов написа в личния си профил във Фейсбук, че депутатското място не съществува за него като тема за обсъждане и разговори. „Аз съм кандидат за кмет на Дупница, издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от БСП и от няколко граждански сдружения. И по никакъв начин няма да предам гласуваното ми доверие! В момента всичките ми мисли и действия са насочени в посока предстоящите местни избори и успешното ми представяне в тях. Единствената ми и основна цел е да стана кмет на Дупница и за реализирането й ще вложа всичките си усилия." Беше категоричен д-р Ибришимов.

След него в листата на „БСП лява България" в Кюстендил е Харалампи Златанов, който работи в енергийния сектор в Бобов дол и е от гражданската квота, а четвърти е председателят на Общинския съвет в Кюстендил Иван Андонов, който заради въведения ротационен принцип в председателския пост на полугодие вчера отново беше преизбран като единствена кандидатура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай