Актуализираха бюджета на Варна за 2014 г.

Актуализираха бюджета на Варна за 2014 г.  | StandartNews.com

Варна. Бюджетът на община Варна за 2014 г. бе актуализиран с ръст над 7 млн. лв. спрямо приетата макрорамка от 222 млн. лв. Решението бе взето по време на последната сесия на Общинския съвет за декември. 33 от общинските съветници гласуваха със "за", 2 бяха "против" и 8 се въздържаха.

Актуализираният бюджет на Варна за тази година вече възлиза на малко над 229 млн. лв. при първоначално заложени 222 млн. лв.

Съветници от групата на БСП гласуваха с "въздържал се". Те смятат, че за втора поредна година актуализацията е приета в последния момент и без дебати за нейната необходимост.

"Разлика с представените сега цифри със сигурност ще има и в отчета, който ще бъде представен след няколко месеца", каза Пламен Начков от БСП. И изтъкна, че приходите от данъка върху превозните средства и туризма са паднали с по около 300 хил. лв. като липсва ясно обяснение каква е причината за спада в събираемостта им.

Актуализацията с около 7 млн. лв. беше мотивирана от общинската администрация с получените субсидии и парите, отпуснати от националния бюджет за сферата на образованието.

Завишените субсидии, получени през държавния бюджет са предвидени като разходи за учебници и помагала, за ремонт на материалната база в училищата, безплатен транспорт на ученици до 16 години и стипендии, стана ясно от Общинския съвет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай