Ансамбъл „Пирин" с награда от фестивал

Ансамбъл „Пирин" с награда от фестивал | StandartNews.com

Ансамбъл „Пирин" изправи на крака със „Северняшки танц" зрителите и участниците в Първия международен фестивал „Златен прах" в Челопеч. След двучасов самостоятелен концерт кметът на населеното място Алекси Кесяков връчи статуетка „Златен прах" на директора на ансамбъла Данислав Кехайов. „Местните почитатели на фолклора, гостите от страната и участниците във фестивала от Мексико, Грузия, Индия бяха възхитени от представянето ни", сподели Кехайов.

Ансамбъл „Пирин" вече активно репетира за следващата изява от лятното турне - закриването на галавечерта на XIV събор за народно творчество „Пирин пее" в местността „Предел". Концертът ще се състои утре от 20.30 часа, а „Гурбетчийски предсватбени игри" е гвоздеят в програмата.

По-късно ансамбъл „Пирин" заминава за Румъния, където ще бъде единственият представител на България в Международния танцов фестивал в Калараш от 5 до 9 август. Благоевградските изпълнители ще се качат на румънската сцена с „Шопчета", „Копаница" и „Влаинки". Богатото разнообразие от цветни носии, богат певчески и танцов талант и красотата на пиринската фолклорна традиция ще бъдат представени до 15 август и по българското Черноморие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай