Българка от Флорида: Змиите и крокодилите са проблем

Българка от Флорида: Змиите и крокодилите са проблем | StandartNews.com

Мислех да тръгна, но се отказах. Останах си в Непъл, който всъщност е Наполи, обяви за БНТ българката Елена Мелников, която от 15 години живее във Флодира. "Нямаше и бензин, свършил е по-време на евакуацията", каза още тя.

Евакуацията бе задължителна за тези хора, които живеят в дървени къщи, които са на един етаж и които не са много стабилни. Особено тези, които са по-близо до океана, за тях е абсолютно задължително. Ние сме на 15 мили от океана, на втори етаж в много стабилна сграда с бетон и тухли и се надяваме, че няма да ни достигне водата, допълни тя.

Напрежение и паника имаше вчера и предишния ден. Днес вече всичко е по-спокойно, защото около 6 милиона жители на Флорида са извън щата, а тези които останахме - половината са в стабилни домове, където могат да са по-защитени. Другата половина са в убежищата, където са посрещнати много добре и настанени. Общо взето е по-спокойно сега и няма паника, коментира още Елена.

Според нея най-страшно ще бъде след "Ирма". "Тогава се очакват много дъждове и наводнения. Ще излязат змиите и крокодилите", обяви Мелников.

В същото време от посолството ни в САЩ обявиха, че телефоните работят постоянно. Роднини звънят постоянно, за да научат информация за близките си. От мисията ни призоваха българите, които живеят във Флодира, да се обяждат при проблем на родните дипломати, защото местните власти ще бъдат доста заети. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай