БСП –Варна застана зад проф.Анелия Клисарова

БСП –Варна застана зад проф.Анелия Клисарова | StandartNews.com

Градската организация на БСП във Варна застана зад независимата кандидатура на проф.д-р Анелия Клисарова за кмет на града.Това реши мнозинството от делегати на проведената късно в сряда градска конференция на партията."Смятам , че в момента Варна има нужда от надпартиен кмет, от личност, която може да обедини както хората, така и гражданските и неправителствени организации и политически партии", каза лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов, който беше с най-много номинации да влезе в кметската надпревара.На конференцията присъства Илияна Йотова, евродепутат и член на ИБ на БСП.

Млади и нови лица бяха избрани в първата десятка на листата на градските социалисти за общински съветници, водена от Борислав Гуцанов. Сред тях са Христо Боев, адвокат и председател на БСП-Одесос, Светлана Такева, лидер на младежката организация и др.

Конференцията гласува и модел на листата.Според вота в нея има до 20 % представители на гражданската квота, 65 % на сто е обновлението, 25 % от местата са за млади хора до 35 години, съотношението мъже –жени е 60:40.Бяха утвърдени и кандидатите за районни кметове . За „Приморски" БСП подкрепя независимата кандидатура на Пламен Градинаров, който е управлявал два мандата най-големия район в страната, за „Младост"-Йорданка Юнакова, която също е била два мандата кмет на района.Депутатът от 42-тото НС Алекси Алексиев е номиниран за кмет на район „Одесос", зад досегашния кмет на „Владислав Варненчик" Неделчо Михайлов застава партийната организация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай