Чакат княз Трубецкой в Стара Загора

Чакат княз Трубецкой в Стара Загора | StandartNews.com

В Стара Загора на посещение пристигат Дмитрий Володихин, Петър Мултатули и княз Александр Трубецкой. На 24 и 25 юни 2017 г. те ще посетят паметни места свързани със събитията от 1877 – 1878 г.

На 24 юни в 11.00 часа ще се проведе официална среща с кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров и областния управител Гергана Микова в залата на Областна администрация - Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
По-късно гостите ще разгледат Регионалния исторически музей и копието на Самарското знаме, което се съхранява там като свещен дар от жителите на побратимения руски град Самара.

Те ще посетят Паметника на свободата на Националния парк-музей "Шипка", както и местността "Орлово гнездо", където са се провели най-драматичните боеве през август 1877 г. В 16.30 часа е посещението в храм-паметника "Рождество Христово" – с. Шипка. В криптата на храма Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Киприан ще отслужи Света литургия в памет на жертвите от Руско-турската освободителна война 1877-1878 г. Гостите ще поднесат венци и цветя пред възстановения кръст-паметник в двора на храма на загиналите руски казаци.

На следващия ден в 11.00 часа те ще посетят Музея на религиите и ще разгледат изложбата „Знаци на свободата и героизма". Там ще се проведе дискусия, посветена на Руско-турската освободителна война 1877-1878 г., с участието на Дмитрий Володихин, Петър Мултатули, княз Александр Трубецкой и акад. Константин Косев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай