Четирима загинаха в жестока катастрофа край Сандански

Четирима загинаха в жестока катастрофа край Сандански | StandartNews.com

Благоевград. Четирима души на възраст от 25 до 28 години загинаха ден преди Великден в свирепа катастрофа край Сандански. Жестокият сблъсък между два автомобила е станал около 10.00 ч. на главен път Е-79, в района на мотел „Мамин Кольо". На завой на мокрото пътно платно лек автомобил „Фолксваген Пасат", движещ се в посока от София към Сандански, се завърта, навлиза в насрещната лента и се блъска челно в джип „Мицубиши Пахеро", шофиран от 45-годишен мъж от село Добри Лаки, община Струмяни. След удара фолксвагенът се блъска в мантинелата и се преобръща извън шосето.

При кървавия инцидент са загинали четирима души, които пътували в леката кола. Двама от тях са от Петрич, а другите двама – от петричкото село Яворница. По случая е образувано досъдебно производство. Най-вероятната причина за трагичното ПТП е несъобразена с пътните условия скорост.

Едно от загиналите момичета трябвало да прави годеж

Сред загиналите в жестоката катастрофа край Сандански са братята от Петрич Димитър и Станислав Т. и две млади жени от петричкото село Яворница. Смъртта си в кървавото ПТП намериха 26-годишните Стефка Ч. и Траянка Г. „Стефка ми е първа братовчедка, а Траянка тази вечер трябваше да прави годеж. Трагедията е огромна, цялото село е почернено, ще караме Черен Великден. Вместо годеж ще правим не едно, а две погребения", каза часове след трагедията кметът на Яворница Стефан Вангелов. Веднага към Сандански са заминали бащите на загиналите Стефка и Траянка.

Двете приятелки са били студентки в София. В съботния ден се прибирали към родното си село, в което живеят около 1000 души. „Най-вероятно са пътували с приятелите си, но нямам официална информация и повече подробности. Всички сме потресени, не сме на себе си. Дадохме курбан в навечерието на Великден прекрасни деца", каза още кметът на Яворница.

Родителите на Стефка Кирил и Йорданка работят в Гърция. Бащата на Траянка Иван е безработен, а майка й Кирилка ходи на гурбет в Hермания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай