Фирми в Пиринско без договори с АПИ, не са готови за зимата

Фирми в Пиринско без договори с АПИ, не са готови за зимата | StandartNews.com

Фирмите, които поддържат републиканската пътна мрежа в Пиринския край, все още нямат договори с Агенция „Пътна инфраструктура".

Тази година, в сравнение с миналата, има несигурност в договорните отношения с АПИ и закъсняваме с подготовката за поддържане на пътищата при зимни условия. За това алармираха собственици на дружествата, които чистят от снега шосетата в Благоевградска област. Договорите им изтичат на 2 декември, а към момента имат само устни обещания, но все още нищо на хартия. Притесненията ни са от не дотам бързите действия на АПИ, призна представител на Обединение „Пътно поддържане област Благоевград" пред областния управител Димитър Димитров. При губернатора се проведе регионално работно съвещание за зимно поддържане. На него присъстваха директори на всички институции и ведомства, които имат отношение към този въпрос.

В обединение „Пътно поддържане област Благоевград" влизат 5 фирми - "Агромах" ЕООД, „Пиринстройинженеринг" ЕАД, „БКС" ЕООД, „Благоустройствени строежи" ООД, „ГБС инфраструктурно строителство" АД. Всички те гарантираха, че от страна на техника са оборудвани с най-съвременни автомобили за разчистване на снега. Не така стои въпросът със снабдяването с пясък и химически вещества. Зареждат количества само за един месец заради липсата на нов договор с АПИ. „Ще съдействам за решаването на проблема и за определянето на конкретен срок за изчистване на договорните отношения между АПИ и консорциума. За да си вършат работата качествено фирмите ,трябва да са гарантирани с договор", заяви областният управител Димитър Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай