Местят мечия парк заради лош път

Местят мечия парк заради лош път | StandartNews.com

Паркът за танцуващи мечки край Белица може да бъде затворен за посетители или преместен на друго място. Причината е 14-километровият път от града до там, който от 4 г. е в окаяно състояние, което спира туристи и блокира плановете за бъдещото развитие на парка.

Община Белица спечели проект за ремонта, но парите останаха блокирани в КТБ дни след първата копка и строителството не успя да започне. "В края на годината за пореден път ще трябва да изпратим доклад до ръководството на фондация "Четири лапи" във Виена за състоянието на пътя. Нашите шефове отдавна знаят за проблема и дори настояваха да мислим вариант за преместването му, но аз до последно вярвах, че пътят ще се оправи. Сега вече съм песимист", каза управителят на парка Димитър Иванов.

Той се надява, ако се вземе решение за преместването, това да бъде поне в друга община в България, а не в друга държава. Другият вариант бил да се затвори за посетители и да се оставят мечките да изживеят старините си.
Фондация "Бриджит Бардо", която е сред спонсорите и партньорите на "Четири лапи", по принцип имала виждане, че на такива места край дивите животни не било редно да има хора. В момента в парка има 24 мечки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай