Младежи срещу инициативата „ледена кофа”

Младежи срещу инициативата „ледена кофа” | StandartNews.com

Благоевград. Младежкият общински съвет по наркотични вещества Благоевград изрази своето несъгласие с разливането на толкова голямо количество вода по света и в България. Причината - много деца в бедстващи райони не могат да получават необходимата чиста питейна вода всеки ден. Младежите предлагат на всички, които наистина се вълнуват от съдбата на страдащите, да закупят чиста вода за децата, на които тя им е толкова необходима и да обявят, че ще подпомогнат и заболелите от амиотрофична латерална склероза.

„За България ние, деца от Благоевград и областта, настояваме, както при траките от Скаптопара и другите известни градове преди столетия, да се отнасяме с благодарност към водата и вместо да я разливаме, да закупим минерална или изворна вода за нашите връстници от Мизия и останалите градове и села, които са лишени в момента от живителната течност", се казва в специално писмо.

„Надяваме се, че нашият все още неукрепнал глас поради възрастта ще бъде чут, защото изразява това, което сърцата ни говорят", допълват от Младежкия общински съвет по наркотични вещества.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай