Над 60 жалби за шест месеца в Кърджали

Над 60 жалби за шест месеца в Кърджали | StandartNews.com

Повече от 60 са заведените жалби и сигнали до обществения посредник на Кърджали. Две трети от тях от тях са решени чрез общинската администрация, 10 –на са насочени към други институции, а в процес на изпълнение са още 10, това сочи отчетът за първите шест месеца на 2015 г.

„Най-често хората търсят съдействие по проблеми, свързани със собствеността на гражданите, строителство и благоустрояване, на следващо място са социалните въпроси, услуги от държавни институции и частни дружества, административното обслужване", обясни омбудсманът Расим Муса, който заема поста от края на м. г. Той допълни, че има и запитвания относно безопасността на движението, образованието, културата и здравеопазването.

Общественият посредник на Кърджали допълни, че са подготвени и преписки, предоставени на омбудсмана на републиката, касаещи събирането на данък върху спестовните влогове, санирането и програмите за личен асистент.

В края на юли се очаква гражданите на Кърджали да могат лично да поставят свои проблеми пред Константин Пенчев- националния омбудсман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай