Несебър и Созопол си поделиха Бургас

Несебър и Созопол си поделиха Бургас | StandartNews.com

Кметовете на Несебър и Созопол подписаха едногодишен мирен договор, с който си поделиха по равно Бургас. Клаузата за владение над областния център ще се активизира само при изпадането му в дълбок икономически колапс или демографски упадък. Същата подялба очаква и Поморие, ако царството на солта фалира, гласи документът за примирие, който парафираха созополският градоначалник Панайот Рейзи и колегата му от Несебър Николай Димитров.

Гарант на договора за мир стана кметът на Поморие Иван Алексиев. Владетелите на двата морски града се разбраха, че през следващата година ще решават всички възникнали проблеми само на шведска маса, а бойните действия по отношение на европейските пари да се ограничат само до писане на проекти и реализирането им в срок. Това се случи под зоркия поглед на бог Аполон и в присъствието на знатните свити на тримата архонти на Аполония, Месембрия и Аполония и стотици аполонийци, които аплодираха мирния акт в Созопол.

Историческото примирие включва още клаузи за справедлива подялба на руските туристи и изграждане на мост между Несебър и Созопол, който ще улесни туристопотока между двата полиса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай