Паргов: Не може София да изостава в санирането

Паргов: Не може София да изостава в санирането | StandartNews.com

Европейските фондове няма да са достатъчни за изграждане на канализация във всички части на София, където няма такава, обяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов по време на заседанието на Общинския съвет.

1/3 от София очаква от нас да изпълним тази стратегия, но с фондовете за София няма как да се случи. Ние, като община, също трябва да търсим допълнителни средства, за да изпълним тази стратегия. Защото не ми се иска накрая да отчетем, че сме успели да похарчим европейски средства и пак определени райони на София да ни питат кога ще дойде техният ред да имат нормална канализация, продължи той.

Той атакува Йорданка Фандъкова заради санирането, а емблемата на ГЕРБ - София изостава по това отношение от страната. "В момента сме на 166 обект. Лесно е да сметнем до няколко десетки хиляди колко остават и колко пари са това. Така че моля г-жа Фандъкова и целият ѝ екип да се напънат и ако има нужда от разширяване на административния капацитет, да го поискат", категоричен бе Паргов.

Наредбата се взима от страх да не би опозицията или някой друг да напълни улиците с протестиращи и да се изложим пред Европа. Разбирам този страх, защото чрез него кметът ще може да пренасочва митингите и протестите към места, на които се счита, че няма да се нарушава обществения ред и които чужденците няма да видят. Това е целта за следващите 6 месеца. Очевидно, че протестите, които виждаме, че не спират, очевидно притесняват много хора в тази държава и на първо място управляващите, заяви той по повод Наредбата за сигурността по улиците. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай